![]() |
Ölüme Dair |
![]() |
![]() |
#1 |
yagmur34
|
![]() Ölüme DairBuyrun, oturun dostlar,
hoş gelip sefalar getirdiniz ![]() Biliyorum, ben uyurken hücreme pencereden girdiniz ![]() Ne ince boyunlu ilâç şişesini ne kırmızı kutuyu devirdiniz ![]() Yüzünüzde yıldızların aydınlığı başucumda durup el ele verdiniz ![]() Buyrun, oturun dostlar hoş gelip sefalar getirdiniz ![]() Neden öyle yüzüme bir tuhaf bakılıyor? Osman oğlu Hâşim ![]() Ne tuhaf şey, hani siz ölmüştünüz kardeşim ![]() İstanbul limanında kömür yüklerken bir İngiliz şilebine, kömür küfesiyle beraber ambarın dibine ![]() ![]() ![]() Şilebin vinci çıkartmıştı nâşınızı ve paydostan önce yıkamıştı kıpkırmızı kanınız simsiyah başınızı ![]() Kim bilir nasıl yanmıştır canınız ![]() ![]() ![]() Ayakta durmayın, oturun, ben sizi ölmüş zannediyordum, hücreme pencereden girdiniz ![]() Yüzünüzde yıldızların aydınlığı hoş gelip sefalar getirdiniz ![]() ![]() ![]() Yayalar-köylü Yakup, iki gözüm, merhaba ![]() Siz de ölmediniz miydi? Çocuklara sıtmayı ve açlığı bırakıp çok sıcak bir yaz günü yapraksız kabristana gömülmediniz miydi? Demek ölmemişsiniz? Ya siz? Muharrir Ahmet Cemil? Gözümle gördüm tabutunuzun toprağa indiğini ![]() Hem galiba tabut biraz kısaydı boyunuzdan ![]() Onu bırakın Ahmet Cemil, vazgeçmemişsiniz eski huyunuzdan, o ilâç şişesidir rakı şişesi değil ![]() Günde elli kuruşu tutabilmek için, yapyalnız dünyayı unutabilmek için ne kadar çok içerdiniz ![]() ![]() ![]() Ben sizi ölmüş zannediyordum ![]() Başucumda durup el ele verdiniz, buyrun, oturun dostlar, hoş gelip sefalar getirdiniz ![]() ![]() ![]() Bir eski Acem şairi : «Ölüm âdildir» — diyor,— «aynı haşmetle vurur şahı fakiri ![]() Hâşim, neden şaşıyorsunuz? Hiç duymadınız mıydı kardeşim, herhangi bir şahın bir gemi ambarında bir kömür küfesiyle öldüğünü? ![]() ![]() ![]() Bir eski Acem şairi : «Ölüm âdildir» — diyor ![]() Yakup, ne güzel güldünüz, iki gözüm ![]() Yaşarken bir kerre olsun böyle gülmemişsinizdir ![]() ![]() ![]() Fakat bekleyin, bitsin sözüm ![]() Bir eski Acem şairi : «Ölüm âdil ![]() ![]() ![]() Şişeyi bırakın Ahmet Cemil ![]() Boşuna hiddet ediyorsunuz ![]() Biliyorum, ölümün âdil olması için hayatın âdil olması lâzım, diyorsunuz ![]() ![]() ![]() Bir eski Acem şairi ![]() ![]() ![]() Dostlar beni bırakıp, dostlar, böyle hışımla nereye gidiyorsunuz? Nazım HİKMET
![]() |
|