![]() |
2012'De Sağlıklı Beslenme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2012'De Sağlıklı Beslenme2012'de Sağlıklı Beslenme 2012'de Sağlıklı Beslenme ![]() 2012'de sağlıklı beslenme 2012 yılında sağlıklı beslenin Yeni yıla yepyeni planlarla başlamayı düşünüyorsanız işe sağlığınız ve yediklerinizde ufak değişimlerle başlamaya ne dersiniz ![]() ![]() ![]() Tam buğday unu ve yulaf Yüksek oranda lif içermesi ve düşük glisemik indekse sahip olması nedeniyle beyaz unlu mamuller yerine tam buğday unuyla yapılmış ürünleri tüketmek sizi daha fazla tok hissettirecektir ![]() ![]() Kurubaklagiller Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, soya fasulyesi, bakla, barbunya bitkisel protein içeren ve demirden zengin besinlerdir ![]() ![]() ![]() Yağsız et Protein sindirimi daha geç tamamlandığından zayıflama diyetlerinde yağsız et tüketimi kalori yakımını %5 daha fazla artıracaktır ![]() ![]() ![]() Light süt ve süt ürünleri Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde 1000-1300mg kalsiyum tüketimi kilo kaybını 2 kat daha fazla artırmaktadır ![]() ![]() ![]() Narenciye ve kuşburnu, böğürtlen Bu meyveler özellikle C vitamininden ve flavonlardan zengindirler ![]() ![]() ![]() Yeşil çay En fazla yeşil çayda bulunan kateşin adlı antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığı ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, metabolizmayı hızlandırdığı araştırmalarca desteklenmekte ![]() ![]() Yağlı balıklar, fındık, badem, keten tohumu Yağlı balıklar ve yağlı tohumlar yağ yakımını hızlandıran esansiyel yağ asitlerinden zengindir ![]() ![]() Tarçın Günde tüketilen yarım çay kaşığı kadar tarçının en başta şekeri dengelediği artık bilinmekte, bunun yanı sıra tarçın tükettiğiniz yiyeceklerin yağa dönüşümünü de azaltmaktadır ![]() ![]() Acı biber Acı biber içerisinde bulunan kapsaisin adlı madde metabolizmayı %23 hızlandırmaktadır ![]() ![]() Köri ve hardal Hardal ve köri yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengelemektedir ![]() ![]() Zencefil ve sarımsak Zencefil ve sarımsak vücutta vazodilatör olarak etki gösterir yani damarları genişletip vücut ısısını artırmaktadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|