|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ilk, kullanıldığı, malzemelerinin, yardım, yerler |
![]() |
İlk Yardım Malzemelerinin Kullanıldığı Yerler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardım Malzemelerinin Kullanıldığı Yerlerİlk Yardım Malzemelerinin Kullanıldığı Yerler İlk Yardım Malzemelerinin Kullanıldığı Yerler İlk Yardım Malzemelerinin Kullanımı, İlk Yardım Malzemelerinin Kullanıldığı Yerler 1- Büyük sargı bezi: Yara üzerine konulan pansuman malzemelerinin yerinde tutulmasında kullanılır ![]() ![]() ![]() 2- Üçgen sargı: Yaralı organı sarmak amacıyla kullanılır ![]() 3- Steril gazlı bez: Yaralarda pansuman malzemesi olarak kullanılır ![]() ![]() 4- Hidrofil pamuk: Yara üzerine pansuman malzemesi olarak steril gazlı bezin üstünü, ayrıca kırıklarda tespit malzemelerinin altını beslemede kullanılır ![]() 5- Esmark bandı: Kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarının durdurulmasında kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Plaster: Yara üzerine konulan pansuman malzemesinin yerinde tutulmasında kullanılır ![]() 7- Yara bandı: Küçük yaraların üstünü kapatmak ve yarayı dış etkenlerden korumada kullanılır ![]() 8- Turnike: Kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarının durdurulmasında kullanılır ![]() 9- Çengelli iğne: bezin tutturulmasında kullanılır 10- Makas: sargı ve pansuman malzemelerinin kesilmesinde kullanılır ![]() 11- Plastik örtü: Yaralının altına sermek ya da şoktaki hastanın üzerine örtmek için kullanılır ![]() 12- İlkyardım kitabı Çeşitli ilkyardım uygulmalarının (Suni teneffüs vb ![]() ![]() 13- Buz torbası Yaralı veya da hastanınn eğer ateşi varsa ateşini düşürmek için kullanılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|