Sağlık Haftasıyla İlgili Şiirler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlık Haftasıyla İlgili ŞiirlerSağlık Haftasıyla İlgili Şiirler Sağlık Haftasıyla İlgili Şiirler Sağlık haftası şiirleri Sağlık haftası ile ilgili şiirler Sağlıkla ilgili şiirler 7 - 13 Nisan Sağlık Haftası Şiirleri SAĞLIK Vücuduna iyi bak, Aman dikkatli yaşa , Yeme, uyku, çalışma, Bizi zorlar savaşa ![]() Hastalık denen düşman, Pusudadır her zaman ![]() Zayıf düşersek eğer, Bize saldırmak ister ![]() Zararlı yolu tutma, Sağlığını unutma, Fırsat verme düşmana, Yaklaşamasın sana ![]() ![]() İ Hakkı TALASSAĞLIK ÖĞÜDÜ Seviyorsan canını, Vücuduna iyi bak, Kuvvetlendir kanını, İstersen çok yaşamak ![]() Vakitli yat, erken kalk Çok dikkat et zamana, Ne güzeldir çalışmak, Dinçlik verir insana ![]() Sen yaşarsan bu vatan, Ancak yaşar, yükselir ![]() Bunu bil, böyle inan, Varlık sağlıktan gelir ![]() ![]() ![]() Vehbi Cem AŞKUN SAĞLAM ÇOCUK Elim temiz, yüzüm temiz, Saçım, başım, gözüm temiz ![]() Siz de olun benim gibi, Sağlam olmak isterseniz ![]() Temiz olan sağlam olur, Vücudunu iyi korur, Benim gibi her mevsimde, Hastalığa karşı durur ![]() Sağlık benim arkadaşım, Yeni oldu tifo aşım, Benden korkar hastalıklar, Hastalıkla savaşırım ![]() ![]() ![]() İ Hakkı TALASKALBİN SESİ Kalbin bir gün sesini, Organlar duyamamış ![]() Mideyi, böbrekleri, Hemen bir telaş sarmış ![]() Komşu akciğerlere, Bir haber uçurmuşlar ![]() Ciğerlerse beyinden Nedenini sormuşlar ![]() Şöyle bir cevap gelmiş, Beyinden ciğerlere : "Düzensiz yaptığın iş, Zarar vermekte kalbe ![]() Aldığın hep pis hava Elbet kalbi yoracak ![]() Böyle devam edersen Belki bir gün duracak!" İ Hakkı TALASVÜCUDUMUZ Bir makinedir insan, İşletir bunu beyin, Beyincik başkanıdır, Beş duyu denen şeyin ![]() El tutar, kol destekler Bir kafestir göğsümüz ![]() Orada ciğerle kalp, Çalışır gece gündüz ![]() Bir örtüdür etimiz, Kemiğimiz çatıdır ![]() Ayaklarımız yolcu, Gövdemizin atıdır ![]() ![]() ![]() Hüseyin KALABA |
|
|
|