![]() |
Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl KorunurBesinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur ![]() Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur Sebze ve meyvelerin besin değerinden yüksek oranda yararlanmak için neler yapmalıyız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, besinlerin vitamin değerlerinin nasıl korunması gerektiği ile ilgili önerilerini 10 başlıkta şöyle sıralıyor: 1- Sebze ve meyveleri şiddetli akan suyun altında yıkamayın: Sebze ve meyvelerin içindeki bazı vitaminler suda çözünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Sebzeleri büyük parçalara bölün: Sebzeleri pişirmeden hemen önce ve büyük parçalar halinde mümkünse elinizle bölün veya bıçakla kesin ![]() ![]() ![]() 3- Tencerenin kapağını kapalı tutun: Sebze ve meyveleri pişirirken tencerenin kapağını kapalı tutun ![]() ![]() 4- Sebze ve meyveleri çiğ tüketin: Eğer pişiriyorsanız mümkün olduğunca kısa sürede ve diriliğini koruyacak şeklide pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Pişirme suyunu dökmeyin: Sebzelerin, makarnanın ve kurubaklagillerin pişirme sularını dökmeyin ![]() ![]() 6- Yemeğe soda eklemeyin: Sebzeleri pişirirken soda eklemeden pişirin ![]() ![]() 7- Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymayın: Eğer soymanız gerekiyorsa mümkün olduğunca ince soyun ![]() ![]() ![]() 8- Yağları yakmayın: Yağlar, uzun süre yüksek ısıya maruz kalırsa, vücut için zararlı maddeler (serbest radikaller) oluşuyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|