![]() |
Adadsl Usb Modem Konfigürasyonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adadsl Usb Modem KonfigürasyonuAdaDSL USB Modem Konfigürasyonu AdaDSL USB Modem Konfigürasyonu 1 ![]() 1 ![]() AdAdsl USB Modem karton kutusunun aşağıdaki parçaları içerdiğinden emin olunuz ![]() AdAdsl USB Modem kutusunun içinde; 1 adet AdAdsl USB Modem 1 adet Hat Kablosu 1 adet USB Kablosu 1 adet Sürücü ve Kullanım Kılavuz CD si 1 adet Hızlı Kurulum Kılavuzu bulunmalıdır ![]() 1 ![]() Şekil 1 ![]() AdAdsl USB Modemin çalışması ve bağlantı durumu ön panelde bulunan 3 adet LED gösterge ile izlenebilmektedir (Şekil 1a) ![]() ![]() Tablo 1 ![]() AdAdsl USB Modemin arka panelinde ADSL hat bağlantı, telefon ve USB konnektörleri bulunmaktadır (Şekil 1b) ![]() Bu konnektörlerin açıklamaları aşağıdaki tabloda görülmektedir (Tablo 2) ![]() Tablo 2 ![]() 1 ![]() ![]() AdAdsl USB Modemi kutudaki kablosu ile bilgisayarın herhangi bir USB arayüzüne takınız ![]() ![]() Şekil 3 ![]() 1 ![]() ![]() AdAdsl USB Modem, ürün CD si içindeki ![]() ![]() Windows XP işletim sistemleri için AdAdsl USB Modem sürücü kurulumu örnek olarak verilmiştir ![]() ![]() ![]() - Windows XP İşletim Sisteminde Sürücü Kurulumu AdAdsl USB Modemin bağlanacağı bilgisayar açık olmalı ve ekran masaüstünde bulunmalıdır ![]() AdAdsl USB Modem bilgisayara USB kablosu ile bağlandığında Windows XP işletim sistemi yeni donanımı bulacaktır ![]() Yeni Donanım Ekleme Sihirbazı penceresi ekrana çıktığında yandaki seçeneği işaretleyerek İleri’ ye basınız ![]() Ekranda görüntülenen pencerede CD-ROM sürücü seçeneğini işaretleyerek İleri ‘ye basınız (Diğer seçenekler işaretli olmamalıdır) ![]() Bilgisayar gerekli olan sürücüleri aramaya başlayacaktır ![]() pencerede Devam Et seçeneğine basarak devam ediniz ![]() Sürücü dosyaları bilgisayara yüklenmeye başlayacaktır ![]() ![]() Yandaki pencere ekrana çıktığında AdAdsl USB Ağ Arayüzü başarıyla yüklenmiştir ![]() ![]() İşletim sistemi AdAdsl USB Ağ Cihazını bulacak ve yandaki pencereyi açacaktır ![]() ![]() Ekranda görüntülenen pencerede CD-ROM sürücü seçeneğini işaretleyerek İleri ‘ye basınız (Diğer seçenekler işaretli olmamalıdır) ![]() Bilgisayar gerekli olan sürücüleri aramaya başlayacaktır ![]() ![]() Sürücü dosyaları bilgisayara yüklenmeye başlayacaktır ![]() Yandaki pencere ekrana çıktığında AdAdsl USB Ağ Bağdaştırıcısı başarıyla yüklenmiştir ![]() ![]() Kurulum sonrasında Denetim Masasında bulunan Sistem’ i seçiniz ![]() ![]() İşletim sistemi bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı istemeyecektir ![]() ![]() 2 ![]() 2 ![]() AdAdsl USB Modemin konfigürasyonlarının yapılabilmesi ve çalışma durumunun izlenebilmesi web yönetim arayüzü ile mümkün olabilmektedir ![]() Sürücü kurulumları tamamlandıktan sonra bilgisayarda kurulu web browser programını çalıştırınız ![]() Adres çubuğuna web adresi olarak http://10 ![]() ![]() ![]() ![]() Ekranda kullanıcı isminin ve şifresinin istendiği pencere çıktığında; User Name olarak admin yazınız, Password alanını boş bırakıp Tamam (OK) a basınız ![]() Kullanıcı adını ve şifreyi doğru girdiğiniz taktirde web browser da ana sayfa açılacaktır ![]() 2 ![]() Bağlı olduğunuz Internet Servis Sağlayıcı (ISS) değişik bağlantı modlarını desteklemektedir ![]() ![]() Ana sayfada bulunan Konfigurasyon menüsündeki WAN linkini seçiniz ![]() ![]() ![]() Encapsulation, PPP – Kullanıcı adı ve PPP – Şifre parametreleri ISS tarafından verilmektedir ![]() VPI : VPI değeri Türk Telekom tarafından tanımlanmıştır ve değeri 8 dir ![]() VCI : VCI değeri Türk Telekom tarafından tanımlanmıştır ve değeri 35 dir ![]() Encapsulation : Türk Telekom tarafından Router ve Bridge bağlantı tipleri sağlanmaktadır ![]() - Türk Telekom tarafından sağlanan ADSL Router bağlantı tipi için PPPoA VC-Mux seçilmelidir ![]() - Türk Telekom tarafından sağlanan ADSL Bridge (RFC 1483) bağlantı tipi için ise 1483 Bridged IP LLC seçilmelidir (PPP – Kullanıcı adı ve PPP – Şifre boş bırakılmalıdır) ![]() PPP – Kullanıcı adı : ADSL bağlantı için tanımlanmış kullanıcı adı’dir ![]() ![]() PPP – Şifre : ADSL bağlantı için tanımlanmış şifredir ![]() ![]() Otomatik Bağlan : Seçeneği işaretleyiniz ![]() Gerekli parametrelerin doğruluğunu kontrol ediniz ve girilmesi gereken parametreleri girerek Onay butonuna basınız ![]() Bağlantı Mod Konfigürasyonları için bu bölümde tanımlanmış ayarlar dışında başka bir ayarın değiştirilmesi gerekmemektedir ![]() Ana sayfada bulunan Konfigurasyon menüsündeki LAN linkini seçiniz ![]() ![]() DHCP Sunucu’nun, Aktif ve DHCP Adres Havuzu Seçimi’nin, Sistem Ayrılmış olduğunu kontrol ediniz ![]() Eğer, herhangi bir ayar değişikliği yapılırsa Onay butonuna basılması unutulmamalıdır ![]() Ana sayfada bulunan Konfigurasyon menüsündeki DNS linkini seçiniz ![]() ![]() ![]() Ana sayfada bulunan Yonetici Haklari menüsündeki Cesitli Konfigurasyonlar linkini seçiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ayarları Kaydet/Yeniden Baslat linkini tıklayarak yaptığınız ayarların kalıcı olmasını sağlayınız ![]() AdAdsl USB Modem yeniden başlayacak ve ADSL bağlantısını kuracaktır ![]() ADSL bağlantısı, Durum menüsündeki ADSL link i ile girilebilen ADSL Durumu sayfasından izlenebilir ![]() ![]() ![]() PPP otorumunun açıldığı ise Durum menüsündeki PPP link i ile girilen sayfadan izlenebilir ![]() ![]() ADSL Durumu sayfasında, hat durumunun SHOWTIME olması PPP oturumunun açılmış olduğu -bir başka ifade ile Internet erişiminin sağlandığı- anlamına gelmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|