![]() |
Vay Bana! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Vay Bana!![]() Kur’ân’ı, Sünnet’i tüm yaşantıma,Mutlak hâkim kılamazsam vay bana! ![]() ![]() Tövbe silgisiyle günah kirini,Temizleyip silemezsem vay bana! ![]() ![]() Kapılmışım hayat denen bu sele,Ne kadar çırpınıp dursam nâfile, Teslim olup bir mürşid-i kâmile,Doğru yolu bulamazsam vay bana! ![]() ![]() Gülü sevip ona gönül bağlayan,Hasret «od»u yüreğini dağlayan, Her seher aşk ile figan eyleyen,Bülbül kadar olamazsam vay bana! ![]() ![]() Dünyada altından tahta çıksam da,Karşıma duranı vurup yıksam da, Bend kurulmaz ırmak olup aksam da,Bir testiye dolamazsam vay bana! ![]() ![]() Mevlânâ ve Yûnus misâli hani,Canda bulmak için gönül şâhını, Kalbimi kuşatan benlik zırhını,Parçalayıp delemezsem vay bana! ![]() ![]() Sahip olsam bile güneşe, aya,En fazla korktuğum kalmaktır yaya, Göçerken dünyadan dâr-ı bekāya,Îman ile ölemezsem vay bana! ![]() ![]() İlk durağı derler ahretin kabir,İmtihana hazır olmak gerekir, Çıkıp da gelince Münker ve Nekir,Sualleri bilemezsem vay bana! ![]() ![]() Ömrümün her günü toy-düğün olsa,Nefs dünyadan türlü murâdın alsa, Bilmesem elemi yüzüm hep gülse,Mahşer günü gülemezsem vay bana! ![]() ![]() Andıkça çözülür dizimin bağı,Kahrolur düşünse bunu Kaf Dağı, Ukbâ’da Rasûl’ün nurlu sancağı Altında yer alamazsam vay bana! ![]() ![]() Çalışıp toplayıp, yığsam serveti,Tatsam dünyada her türlü nimeti, Bir «cemâlullâh»ı bir de cenneti,Kazanan kul olamazsam vay bana! ![]() ![]() İhsan KARİP
Yüzakı Dergisi
![]() |
|