|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
inciler, sadrazamından, sdemirel, tarihin, yakın |
![]() |
Yakın Tarihin Sadrazamından Inciler ...(S.Demirel) |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Yakın Tarihin Sadrazamından Inciler ...(S.Demirel)Kırk sene sömürdüğü halkın ruhuna el fatiha ! Türk siyasi tarihinde altı defa tahttan indirilen ve yedi defa iktidara gelen , süngünün ucu kaba etine değince fotör şapkasını alıp giden , seçim öncesi hocalarla , seçim sonrası localarla iyi geçinen , “morison Süleyman “ “ Çoban Sülü “ ve “ Nurlu Süleyman “ ve “mason “ lakaplarıyla bilinen , 28 Şubat 1997 askeri darbesinin taşeronluğunu yapan , 40 yıl tam bir şark kurnazlığıyla milleti kandıran , “Kur’an’ın 230 ahkam ayeti yürülükten kalkmıştır” diyen , başı örtülü kızlar için “ Gidip Arabistan’da okusunlar “ diyen laf ebesi , politika cambazı ve baş münafık Süleyman DemirelDen dökülen incilerle düzenlenen bu köşe tarihe bir ibret levhası olarak kalacaktır ![]() SÜLEYMAN DEMİREL'DEN İNCİLER 60'lı yıllarda Kıbrıs meselesi nedeniyle İngiltere'yle Türkiye'nin arası kötü ![]() ![]() -Efendim, neden İngiliz dış ilişkiler Bakanı'nın elini sıktınız? -Neresini sıkacaktım kardeşim? * * * Demirel başbakan ![]() ![]() ![]() - Sayın başbakan, Yunanistan Ege Denizi'nin bir yunan gölü olduğunu iddia ediyor ![]() EGE BİR TÜRK GÖLÜ DEĞİLDİR ![]() ![]() * * * Kırıkkale'de cephane fabrikası patlamıştır ![]() -Kimin aklına gelir patlayacağı? * * * Duygu Asena'nın ilk popüler olduğu dönemlerde kendisine konu hakkındaki düşünceleri soruldu ![]() "Bunun icabı vardır veya yoktur bu ayrı bir mesele� İcabı yoksa fuzuli bir şey yapılmış olmaz yine de� İcabı varsa Feminizim fevkalade bir şeydir" * * * "Yollar yürümekle aşınmaz" Demirel bu sözü, 8 kasım 1968'de AP Ankara il kongerisinde sokaklara dökülen halk için söylemiştir ![]() * * * 1 Şubat 1978, AP genel başkanı, ana muhalefet partisi lideri: -Hükümetin başını kontrgerillanın ne olduğunu ve nereye bağlı olduğunu açıklamaya davet ediyorum? 24 Kasım 1990, DYP genel başkanı, ana muhalefet lideri: hukuk devletinde bu tür örgütlere yer yoktur ![]() 24 Şubat 1993, Başbakan: -Kontrgerilla tartışması kadar Türkiye'de havanda su dövülen bir konu yoktur ![]() ![]() Muhabir: Efendim, derin devlet nedir? Demirel: derin devlet, normal devletin raydan çıkmış halidir ![]() ![]() * * * Tablo 1 DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR ![]() Gene bir kış PKK kendi kendisine ateşkes ilan ettiğinde o vazgeçilmez üslubuyla devletin bakış açısını çok güzel özetler: "Kan döken insanlar 'Biz kan dökmekten vazgeçtik' derlerse, İyi yaptınız, alın size bir mükâfat verelim' denmesi mümkün değil ![]() ![]() ![]() * * * Tablo 2 GAP'I KİMSEYE GAP DİYE GAPTIRTMAM * * * ÇANKAYA'NIN ŞİŞMANI (TURGUT ÖZAL İÇİN) * * * Gazeteci: Sayın Demirel, Yıldırım Akbulut için ne düşünüyorsunuz? Demirel: Bulut buluttur, bulutun akı da buluttur garası da, binaaneleyh, üzerine gonuşmaya değmez ![]() * * * "Güniz Sokak'ta Nazmiye ile tavuk besleyecek değiliz ![]() ![]() * * * 500 gün : Vakti zamanında Süleyman Demirel'in Türkiye'yi seçildikten hemen sonra başlayarak en sonunda harika bir ülke yapmayı vaat ettiği mühlet * * * "Bulun 226'yı düşürün ![]() (Hükümeti eleştirenlere) Tablo 3 Dört kaz teslim etsen, akşama üçünü kaybedip gelir (1980 öncesinde Bülent Ecevit'e) · * * · "Enkaz devraldık ![]() Artık bu cümleyi sarf etmeyen hükümet kalmadı ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Kırk günde kabak yetişmez ![]() ![]() * * * Demirel'in eski tayfasının bulunduğu bir ortamda bir gazeteci sorar Gazeteci: Sayın Demirel, Türkiye'nin durumunu tek kelimeyle özetler misiniz? Demirel: iyi ![]() ![]() Herkes şaşırır, Demirel mevcut duruma �iyi' demiştir sonuçta ![]() ![]() Demirel: Ama iki kelimeyle özetlememi isterseniz "iyi değil" ![]() ![]() * * * Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmek için tarih alma konusunu şu fıkrayla değerlendirmiştir: "Avrupa Birliği'ne girmek isteyenler sınava alınıyor ![]() ![]() ![]() Daha sonra Romanya sınava giriyor ![]() ![]() Türkiye'ye sıra gelince 'Atom bombası atıldıktan sonra ölenlerin isimleri, soyadları, doğum yerleri, mesleklerini söyle' deniyor ![]() Şartlar ne kadar ağır olursa olsun Türkiye ve Avrupa sıkıntıları aşacaktır ve Türkiye, AB'nin tam üyesi olacaktır ![]() · * * Tablo 4 "Türbanlılar Arabistan'da okusun!" * * * 2006 başında Türkiye ekonomisi fırsatlar/riskler" oturumunda reel olarak TL'nin değerli olduğu, bunun cari işlemler açığı ve dış ticaret üzerinde zorluklar yarattığı konuşuluyor ![]() Demirel de bu konuda aynı düşünüyor ve fikrini şöyle açıklıyor: - Güçlü TL'yi güreşe mi göndereceksiniz? * * * "Demokrasilerde çare tükenmez" 70 sente muhtacız ! TÜRKİYE’DE 70’LERİN SONUNDA YAŞANAN EKONOMİK KRİZE ATFEN SARF EDİLMİŞTİR ![]() ![]() * * * Deniz Gezmiş ve arkadaşları asıldığında Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun asılması olayına gönderme yaparak "İste simdi durum 3-3 berabere demiştir ![]() * * * Kim ne veriyorsa ben beş bin fazlasını veriyorum!" Süleyman Demirel 1991 genel seçimi öncesinde tütün üreticilerine söylemiştir ![]() ![]() * * * Üniversite toplantılarından biri ![]() - Sizin zamanınızda x yapılınca y kötüye gitti, y yapılınca x kötüye gitti ![]() Soru öyle ters bir soruydu ki x veya y'den birini övecek olsa, diğerini kötülemiş olacaktı ![]() Demirel hiç istifini bozmadan cevap verdi: - Sorunun yanlış sorulması, cevabı yanlış kılar! · * * · Tablo 5 Erzurum depreminde Demirel'in mühendisliğini yaptığı bina yıkılmıştır ![]() -O bina 35 yıl ayakta durdu diye kimse takdir etmiyor da, niye yıkıldı diye herkes eleştiriyor * * * Tablo 6 Süleyman Demirel "seçmenlerle" bir seçim öncesi sohbeti yapmaktadır ![]() "Göreceksiniz iktidara geldiğimiz zaman işsizlik problemini 3 ay, evet, 3 ay içerisinde çözeceğiz ![]() ![]() "Sen de altını çiz o satırların" der ![]() Aradan 10-11 ay geçer; Demirel başbakandır ama işsizlik sorunu çözülmemiştir! O günkü konuşmada bulunan ve not alan gazeteci kendisini ziyaret eder ![]() ![]() ![]() Söz sırası kendisine geldiğinde konuklara geldiğinde not almış olan gazeteci malum kağıdı çıkartır ve gösterir ![]() -Efendim siz bize işsizliği 3 ay içerisinde bitireceğinizi vurgulamış ve 'bunun altını çizin' demiştiniz ben de çizmiştim ![]() ![]() - Kağıdı vermene gerek yok ![]() ![]() ![]() *** Üniversite ziyaretlerinden birinde sol görüşlü bir öğrenci Demirel'i sıkıştırmaya çalışır ![]() - Türkiye'de yapılan her türlü işi sahiplenmek gibi bir adetiniz var� - Sen nerde oturuyorsun? - Niye ki? Kadıköy'de! - Hah işte buraya her gün gelmek için üstünden geçtiğin köprü var ya - Ee evet - Onu işte ben yaptım!
![]() |
|