Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rahmetim, ziyadedir, şefkatinden

Rahmetim Senin Şefkatinden Ziyadedir..

Eski 05-10-2009   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

Rahmetim Senin Şefkatinden Ziyadedir..

Muhammed Rebhâmî hazretleri "rahmetullahi aleyh", Riyâdün-nâsihîn isimli eserinde anlatır:

Mûsâ aleyhisselam'ın eceli yaklaşmıştı Yâ Mûsâ, çoluk çocuğuna veda et, emri geldi Mûsâ aleyhisselam emre uyarak, çoluk çocuğuna veda eyledi Küçük bir çocuğu vardı Onu kucağına alıp, kalbine, benden sonra bu küçüğün hali ne olacak düşüncesi geldi

ALLAHü teala, "Yâ Mûsâ deniz kenarına git" buyurdu
Mûsâ aleyhisselam deniz kenarına gitti
"Yâ Mûsâ, asânı denize vur" buyurdu
Denize vurdu, deniz açıldı, dibi göründü
Mûsâ aleyhisselam bir taş gördü, kaygan, yarığı, çatlağı olmayan, yekpare bir taş idi
"Yâ Musa, o taşa işaret eyle" buyurdu
Taşa işaret eyledi, taş yarıldı Mûsâ aleyhisselam baktı, içinde zayıf, gözleri görmez, bacaksız bir böcek gördü Ağzında yeşil, taze bir yaprak vardı

"Yâ Mûsâ, ben O ALLAHım, Razzâk'ım ki, zayıf, görmez, elsiz ayaksız bir böceği denizde sert, yekpare bir taşın içinde yaşatıyorum ve ona taze yeşil bir yem veriyorum da, sen, seni seven dostunun senin çocuğunu zayi edeceğinden korkuyorsun Benim rahmetim senin çocuğundan üstündür ve senin şefkatinden ziyadedir, buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com