Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Nesil Bilinçlendirme Kampı > Tarih Musahabeleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baskını, katliamı, kumsal

Kumsal Baskını (Katliamı)

Eski 05-08-2009   #1
KRDNZ
Ico21

Kumsal Baskını (Katliamı)

1963 senesinde Kıbrıs'ın başkenti Kumsal mahallesinde yapılan Kumsal Baskınının en trajik kısmını oluşturan Kıbrıs Türk Karargahında görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın evinde yapılan katliamı görüntüleri Bu ev günümüzde "Barbarlık Müzesi" olarak kullanılmaktadır

Evin hemen girişinde bulunan ve kurbanların isimlerini ve olay hakkında kısa bir bilgi veren yazı

Olayın bir görgü şahidinin Türk güvenlik güçlerine anlattıkları

Yabancı basında çıkan yazılardan biri

Tabip Binbaşının banyoda şehid edilen hanımı ve üç erkek evladının olaydan sonra çekilmiş fotoğrafları

Baskın sırasında duvarlarda ve tavanlarda kalmış kurşun izlerinden bir bölümü Kurşun izleri siyah bantlarla çevrilmiştir

Şehid edilen hane halkının üzerlerinde bulunan kıyafetleri Kan izleri halen (soluk durumdadır) üzerlerinde durmaktadır

Şehid edilen Mürüvvet hanım ve üç evladının şehid edildiği banyo ve küvet Banyoda halen kurşun izleri (siyah bantlarla çevrili) ve kan lekeleri muhafaza edilmektedir

Ev sahibesi Feride Güdüm hanımın şehid edildiği tuvalet

Bu evde aynı zamanda Kıbrıs'ta şehid edilen mücahit ve kardeşlerimizin resimeri de sergileniyor Yukarıda ki fotoğrafta bir köy baskınında şehid edilen Münir Hilmi Şago'nun defnediliş töreni gözükmekte

Rum çeteciler tarafından şehid edildikten sonra naaşı Rum çeteciler tarafından baltayla ikiye ayrılmış bir mücahidimizin fotoğrafı

Kumsal baskını esnasında şehid olanlar için evin bahçesine küçük bir anıt yapılmış Bu anıttan bir görüntü

Anıtın tamamen çekilmiş görüntüsü

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kumsal Baskını (Katliamı)

Eski 05-10-2009   #2
KRDNZ

Cevap : Kumsal Baskını (Katliamı)

Kıbrıs Türk'üne yapılan Rum Mezalimi

[gvideo]-1374815766022841044[/gvideo]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com