Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, biblo, hayat, metin

Biblo Hayat - Metin Aydın

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biblo Hayat - Metin Aydın

Kitap Özet

Yazar Metin Aydın'ın ilk kitabı olan Biblo Hayat, Babil Yayınları Deneme Serisi'nden yayımlandı Çalışma, toplam 47 deneme ve 256 sayfadan oluşuyor Aydın, Prof Mehmet Altan'ın önsözüyle yayımlanan çalışmasını oğlu Robin ve eşi Nûpel'e ithaf etmiş
Çalışmanın temel izleği, sürecin sancılarıyla ve Kürt algısı ve anlama biçimleriyle hesaplaşan; bu gerçekliğe hem içeriden eleştirel bakabilen ve hem de dışarıdan projeksiyon tutabilen ender çalışmalardan biri olarak dikkat çekiyor
Bununla birlikte yazar Aydın, çalışmasının temel paradigmasını
“Yazmak birilerine musallat olmaktı!” şeklinde özetliyor

Ve yazma sürecine ilişkin sancılarını “Çünkü benim gördüğüm “ışığın”, kafamdaki gizemin, kuşkunun, şüphe etmenin olmazsa olmazlığında; kendini başka insanlarla birlikte sınamasının, kurduğumuz yapı üzerinden, hep birlikte üretmenin dili, adı olacaktı yazdıklarım(ız) Bir tuval düşünün, o boş tuvale herkes rengini katacak ve oradan bir resim çıkacaktı Bu nasıl bir resim olacak doğrusu bilemiyor(d)um Yazmaya başlayarak “ilk fırçayı” atmış olabilirdim belki Maharetse hadi söyleyeyim, peyderpey bu karalamalar, deneysel bir çalışma ortamının döl yatağı haline geldi

Her yazı bir fırça darbesiydi benim için Ne savunduğunu bilmeyen, neye denk düştüğünü anlamayan, hiç bir yere tekabül etmeyen yığınla ses, renk ve serzeniş var dört yanımızda Yöntem (metedoloji) dediğimiz şeyi iyicene söküp, her alanda, o dille (yazmak), entelektüel tartışma zemini yaratılabiliriz sadece Konuşma sanatını bilmeden meram anlatamıyorsunuz ki Bu bedenle, Yazan arkadaşlara, biziz hasta olan! diyorum, ısrarla

Evet, "Asıl hasta bizleriz!" Ve yazmak eylemi bu patolojik durumu temize geçtiğimiz zemindir Her birimizin bir şekilde bilinci yaralanmış, kişiliği dumura uğramış durumda Bizde kalan iyi yanları, işe yarar taraflarımızı bir araya getirip, birbirimizin yarasını yalayarak (inadına yazarak) düze çıkarabileceğimizi düşünüyorum” Şeklinde özetliyor

Biblo Hayat

Metin Aydın
· Babil Yayınları
· Basım Tarihi : 08 - 2010
· ISBN : 978-605-4097-14-2
· Sayfa Sayısı : 256
· Etiket Fiyatı : 1400 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com