![]() |
Tennure Ve Ateş - Sinan Yağmur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tennure Ve Ateş - Sinan YağmurKitabın künyesi Tennure ve Ateş Sinan Yağmur · Karatay Akademi Yayınları · Basım Tarihi : 07 - 2010 · ISBN : 978-605-113-035-4 · Sayfa Sayısı : 384 · Etiket Fiyatı : 11 ![]() Kitap hakkında Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahi beni gerçekten anladınız mı? Ben sizin için yanıp tutuştum, avucumda denizleri çöllerinize taşıdım, hani yetiştirdiğim güller? Beni olduğum gibi anlasaydınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tennure ve Ateş'i Hz ![]() ![]() Mevlana hakkındaki ilginç iddaalar,merak edilen sorular ve cevapları ![]() ![]() * Mevlâna nasıl bir babadır! * Sosyal hayatındaki güzidelikleri neden biz gerçekleştiremiyoruz? * Şems ne yaptı,ne eyledi de alim bir Celaleddin'i Mevlâna'laştırarak Konya'dan tüm dünyaya duyurmayı başardı! * Şems niçin geri planda kaldı? * Mevlâna Şems dostluğunu nasıl görmeliyiz? * Mevlâna, Nasrettin Hoca ile dargın mı düştüler? * Ahi Evren Veli'yi Konya'dan kovdu mu? * Hacı Bektaş-ı Veli ile aralarında soğukluk yaşandı mı? * Yunus Emre Mevlâna tarafından dışlandı mı? * Moğollar için para karşılığı casusluk yaptığı doğru mu? * Neden müritleri genelde mazisi suçlarla dolu tevbekârlardan ve fakirlerden oluşmaktadır? * Ana dili Türkçe iken niçin eserlerini Farsça yazdı? * Mevlâna'nın defni esnasında naşı getirilirken vefat etmiş babasının kabirden ayağa doğru kalktığı gerçek mi,efsane mi? * Fahişelik yapan bir kadını müritliğe kabul etmesi gerçek mi? * Mesnevisinde cinsellik ile ilgili hikayeleri anlatmakta amacı neydi? * Kimya hatunla Şems'in evliliğinde neden ısrar etti! * Oğlu Alâaddin Şems'in öldürülmesinde rol oynadı mı? * İktidarla arası nasıldı? * Müziğe bakışı nasıldır? Kitap kapağı |
![]() |
![]() |
|