Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilmiye, kuvayı

Kuvayı İlmiye

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuvayı İlmiye

İsmail Çolak
NESİL YAYINLARI
Karanlık tünelden geçtiğimiz Kurtuluş Savaşı’nda, “eğitim ordusu”neferleri de tüm güçlüklere ve imkansızlıklara rağmen yükümlğülğklerini yerine getirmiş ve vatan borçlarını ödemişlerdir Öğretmeni öğrencisi, mekteplisi medreselisi ve tekke dervişi ile eğitim sınıfının bütün mensupları, okullarını bir kenara bırakıp bu ölüm kalım savaşının her kademesinde tüm güçleriyle mücadele etmişlerdir
Maalesef Milli Mücadele’nin bu önemli boyutu, şimdiye kadar hep ihmal edilmiş ve derinlemesine ele alınmamıştır Elinizdeki kitap, Kurtulıuş Savaşı’nın karanlıkta kalmış “eğitim ordusu”nun yerini ve rolünü fün ışığına çıkarmak maksadıyla hazırlanmış, alanında Türkiye’deki ilk kapsamlı telif eserdir Üç senelik yoğun ve titiz bir çalışmanun ürünü olarak vücuda gelen eserin, bu sahada büyük bir boşluğu dolduracağı, Milli Mücadele’ye ve eğitim tarihine ışık tutacağı muhakkaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com