Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelibolu, müfrezesi

Gelibolu Müfrezesi

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gelibolu Müfrezesi

Bu ishal ve kanamayla vücudumdaki bitler de hareketlenmişti Ölsünler diye buzların üzerine koyduğum iç çamaşırlarım kaskatı kesilmiş, tahta gibi olmuştu fakat bu sefil yaratıklar ölmemiş eski canlılıklarını koruyordu Günlerce toprak yedim hatta benim gibi dizanteri olanlar da vardı, onlara da toprak yemelerini emrettim Killi toprak biraz olsun bu hastalıkla mücadelede etkili bir ilaçtı…”
Yüzbaşı Mustafa Tevfik
Yaklaşık bir asır sonra gün ışığına çıkan anıların sahibi Müfreze Süvari Komutanı Yüzbaşı Mustafa Tevfik Bey… Onun, Hicaz demiryolunda hacılara saldıran eşkıyalara karşı savaştığı çöllerden, efsaneleşmiş ve kanla yoğrulmuş Çanakkale cephesindeki ölüm kalım savaşına kadar birçok macerasına tanıklık edeceksiniz… Ve paramparça olmuş bir ülkenin düşmana karşı yokluk içindeki haykırışının buruk hikâyesini okuyacaksınız…
Bizler ve gelecek kuşaklar, Yüzbaşı Mustafa Tevfik ve onun gibi canını bu topraklar için feda etmiş yüz binlerce şehidini bir kez daha yâd etmek durumundayız Onların karşılıksız ve saf duygularla nasıl büyük bir mücadele verdiğini, bu eşsiz vatanı bizlere ne kadar zor koşullarda emanet ettiklerini bu kitapta bulacaksınız Bugüne kadar yazılanların ve anlatılmaya çalışılanların üstündeki gerçekleri bilmek istiyorsanız, Gelibolu Müfrezesi size bunların hepsini en net şekilde gösterecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com