Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anıları, diplomatın, kadın

Bir Kadın Diplomatın Anıları

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Kadın Diplomatın Anıları

Dışişleri Bakanlığımız'da 20 yıl diplomat olarak görev yapan Doç Dr Hüner Tuncer'in kaleme aldığı anıları, ilk kez, bir kadın diplomatın diplomasi mesleğine bakış açısını yansıtması ve bu meslekte karşı karşıya kaldığı güçlükleri dile getirmesi açısından önem taşımaktadır

Doç Dr Hüner Tuncer, kitabına ilişkin düşüncelerini şöyle özetlemektedir:
"Anılarımı yazarken, mesleğimin icabı yerine getirmiş olduğum siyasal etkinliklerden hiç söz etmedim Galiba burada 'sefaretname' uygulamasını gerçekleştiren Osmanlı elçilerini kendime örnek aldım, Osmanlı elçileri, sefaretnamelerinde, siyasal etkinliklerinden hiç söz etmezlerdi, çünkü bunları devlet gizi sayarlardı Sefaretnamelerde, Osmanlı elçilerinin, genellikle, gönderildikleri ülkelere gidiş ve dönüş yollarında konakladıkları kabul törenlerini, gittikleri ülkelerin âdet ve geleneklerini ve kendilerine uygulanan protokol yöntem ve kurallarını ayrıntılarıyla kaleme aldıkları görülmüştür
"Ben de, anılarımda, bir Türk kadın diplomatın atandığı ülkelere olayları ve çalışma ortamında karşı karşıya kaldığı sorunları gerçekçi bir bakış açısıyla dile getirmeye çalıştım, Mesleğime ilişkin genellemeler yapmak istemiyorum Bu kitapta yazılanlar, yalnızca benim başımdan geçmiş olan kişisel nitelikteki olay ve gelişmelerdir "Bu kitabı kaleme almamdaki amacım, öncelikle, Türk okuyucusuna bir kadın diplomatın yurtdışındaki farklı kesitleri sunmak ve bu mesleği seçmeyi düşünen hemcinslerime, belki de bir ölçüde, rehberlik yapabilmektir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com