Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurtuldu, vatan

Bu Vatan Böyle Kurtuldu

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu Vatan Böyle Kurtuldu

Bu vatan nasıl kurtuldu?2005 yılında bu soruyu sorup yanıtını vermek çok kolay Oysa 1920 lerin koşullarını hayal ederek yaşamaya çalışalım, takalım neyle karşılaşacağız! Anadolu ingilizlerin kışkırtmasıyla yunanlıların işgali altında Üstelik, uluslararası kurallara aykırı olarak, kadınların kızların ırzlarına geçiliyor, her yer yağmalanıyor, yakılıyor, camilerde ezanlar okunamıyorSavaşacak silah ve cephane yok, yiyecek yok, giyecek yok, para da yokDemiryolları işgal altında, karayolu da yokTürk milleti bu koşullarda mucize yarattı Silah yaptı, cephane üretti, işgal altındaki İstanbul da silah depolarını soydu, subayları Anadolu ya kaçırdı Tüm bunları da İstanbul-Batum-Novorosisky-İnebolu iskeleleri arasında yaptı Ölümden korkmayan, ölümü yenen sivil resmi bahriyeliler ile Anadolulu, Kastamonulu ve İnebolulu Türk kadınlarıyla başardıTürk kadınlarının inanılmaz azim ve kararlılıkları bu memleketi kurtardı Kar kış demediler, kağnıların arkasından gittiler Dondular, yollarda öldüler ama yorganlarıyla, kazaklarıyla mermileri sardılar çocukları öksüz kaldı, yetim kaldı ama bu vatan kurtuldu Bu kitap, Gazi Mustafa Kemal in askerlerinin, İpsiz Recep in, Topal Osman ın, Bandırma nın kaptanı İsmail Hakkının ve Erzurumlu Kara Fatma, Selanikli Ayşe, karşılıksız aşkın kurbanı Selanikli Fikriye gibi kadınların mucizesini anlatır Onlar bizim için öldülerBu kitap, bu vatanı kurtarmak için ölenlerin öyküsüdür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com