![]() |
Yaşamın Ucuna Yolculuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşamın Ucuna Yolculuk![]() YAŞAMIN UCUNA YOLCULUK - aaaer Özlü Kitap Hakkında: Bir anlatı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diş ağrısı Baş ağrısı Hayat sancısı İştahsızlık Ağrı kesiciler Antibiyotikler ![]() ![]() ![]() Kendisini kitaplarda bulmuş, Anadolu'ya özlem duyan, başka ülkelerde çokça yaşamış, başka diller öğrenmiş, ama hayata gülümseyememiş birisinin çizdiği tablo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatı acı çekmek olarak algılamış yazar ![]() ![]() Kitabın İncileri: Her caddenin kendine özgü bir görüntüsü vardır ![]() ![]() Sen tüm kentten daha yalnızdın ![]() ![]() Ve bana geceler yetmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlandıkça insanlarla aramdaki uçurum büyüyor ![]() ![]() Yaşamımın en mutlu anlarında da aynı güçle acıyı duymadım mı ![]() ![]() Kimse senin kadar güzel, hiçkimse senin kadar canlı gitmedi ölüme ![]() Zaman zaman kendimi tüm insanlıktan daha güçlü duyuyorum, ama kendimi anı anda çıplaklıklarından sıyrılmaya çalışan ağaçlar kadar da bırakılmış duyuyorum ![]() ![]() ![]() Çevreyi tanımlamak değil, duygularla yaşamak gerekir ![]() ![]() ![]() Her sevginin başlangıcı ve süreci, o sevginin bitişinin getireceği boşluk ve yalnızlık ile dolu ![]() ![]() Sevgi isteği, kendi kendine yaşamı kanıtlama dileği kadar büyük ![]() ![]() ![]() ![]() Birisinin teniyle yanyana olmak, kendi var oluşumu unutmak mı ![]() Her var oluş kendisiyle birlikte ölümü getirmiyor mu? 11 Aranan yaşantılar arandı ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşam özlemini doyuracak bir olgu mümkün mü ![]() Aynı dili konuşan iki kişi yok ![]() Her söylenen söz, bir biçimde insanın kendi kendini onaylaması ![]() Yaşam, zamansız ![]() ![]() Çevre öykü dolu ![]() ![]() Karşıma çıkan her şey yetersiz ![]() Geceler ve kentler geçip gider ![]() Her anı ölüdür ![]() Büyümenin yaşlanmak demek olduğunu bilmiyordum ![]() Nasılsa her gittiğin yerde kendinsin ![]() Yaşamın sonu hiçbir zaman bana ırak gözükmedi ![]() Hep öyle değil mi ![]() ![]() ![]() Her zaman diğerinden daha boş bir cadde vardır ![]() İnsan yirmi yaşında ya toplumun akılla bağdaşmayan düzenine girer ya da var olur ![]() Dünya nasıl olması gerekiyorsa öyle ![]() ![]() Her şey geçiyor ![]() ![]() İnsan bakarken düşünüyor, gerçekte düşünen gözler ![]() Sen günlere birşeyler getirmedikçe, günler sana hiçbir şey getirmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sürekli gitmek istemek de, bir yerde, hiçbir yerde olmak istemek değil mi? 53 Ben de her zamankinden daha pis, daha bırakılmış ve daha yoksulum ![]() Çağımızın en büyük acısının yaşamını yabancı ülkelerde kazanmak zorunda bırakılmışlık olduğunu görüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her insan kendi sevgisini taşımıyor mu ![]() Alışılagelmiş ilişkilere karşı çıktığın an, insanı yadırgıyorlar ![]() Ben gökyüzünün altında, topraklarımın üzerinde olacağım ![]() ![]() Kurumlarınıza uyuyor gibi görünmem, onlara karşı direnmemi ancak böyle sağlayabileceğime inanmamdandır ![]() İnsan ilişkilerini değiştirmek için yaşıyorum ![]() ![]() Kurallar doğrultusundaki bir yaşam yalnız ve yalnız durgunluktur ![]() Sevgiler geçer, sevgiler gelir ![]() ![]() ![]() Her gittiğim yolun yeni bir yol olması gerek ![]() İnsan yalnız kendi değer yargılarını benimsiyor ![]() Kendimi kavrayamazsam, tüm varoluşum yitmiş demektir ![]() Oysa ben tüm yaşamı gökyüzü altında bir tatil olarak görüyorum ![]() Tanımadığın bir kentte ne deli isterdin yitip gitmeyi ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ülkenin zaferi, diğer ülkenin yenilgisi ![]() Yalnız sağlıklı insan aklı ile yaşansaydı, değmezdi yaşamaya can sıkıcı olurdu ![]() ![]() Kentlerin sokaklarında yürümek yaşamın en güzel armağanlarından biri ![]() Her 'ben' bencildir, her 'kır' kırsal olduğu gibi ![]() Hiçbir zaman sakin olamamak belki de benim yazgım ![]() Her ceset sen, ben ya da biz olabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her gidiş, her yolculuk, kendi 'benimin' bilinmeyenine doğru, bilmek için bir iniştir ![]() Her duygusal kıpırdanışa ölene dek ihtiyacım var ![]() Acılar olmadan yazılabilir mi? Edebiyat, yaşam ve ölümün sınırlarının artık acıları tutamadığı, tutmaya yeterli olmadığı yerde başlamıyor mu? 83 Yaşam, belki de benim algıladığımdan daha acı ![]() Yaşamım vazgeçmek, gelp geçmekten kaynaklanıyor ![]() İnsan kendini yaşamının her döneminde, hem genç, hem çocuk, hem yetişkin, hem yaşlı algılamıyor muydu ![]() Yaşlanmanın en acı olgusu insanın tüm dostlarını yitirmesi ![]() İnsan çoğu kez her şeyin son bulduğu duygusuna kapılıyor, pysa yaşamın sonsuzluğunu algılayabilmek için bile yeterli değil bir insan ömrü ![]() Her buluş, daha önce bilinmeyen bir olgudur ![]() Bazı insanlar sabır, bazı insanlar sabırsızlık dolu ![]() Ve yaşam yalnız rüzgar, yalnız gökyüzü, yalnız yapraklar ve yalnız hiç değil mi ![]() |
![]() |
![]() |
|