Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikkat, facebooka, habere, iseniz, üye

Facebook'a Üye İseniz Bu Habere Dikkat!!

Eski 05-04-2009   #1
yesimciwciw
Icon1861

Facebook'a Üye İseniz Bu Habere Dikkat!!

FACEBOOK'A ÜYE ISENİZ BU HABERE DİKKAT!!!

FACEBOOK NASIL DAHA GÜVENLİ HALE GELİR?

Adım 1: Facebook'a üye olurken normalde kullandığınız mail adresi ile kayıt olmayın Bu sayede mail adresinize ulaşacak kişilerin sizi kendi reklam alanlarına yönlendirmesinin önüne geçmiş olursunuz Kendi sitelerine sizi Facebook'tan çaldıkları mail adresi ile kayıt yapamazlar

Adım 2: Facebook'a üye olurken size sorulan özel bilgi alanlarını kesinlikle boş bırakın
Adım 3: Fazla fotoğraf koymak yerine insanların sizi tanıması için yeterli olacak görsel dökümanı siteye ekleyin Bu sayede kötü niyetli kişilerin kendi sitelerinin veritabanlarında sahte hesaplar oluşturarak sizin üzerinizden para kazanmalarının önü kesilmiş olur Çünkü bu tür sitelerde geniş görsel dökümana sahip olmayan profiller sahte hesap görüntüsü vermektedir, dolayısı ile site sahipleri size ait içeriği Facebook üzerinden kopyalama gayretine girmeyeceklerdir

Adım 4: Bir kişiyi arkadaş olarak eklerken, kesinlikle arkadaşlık detayı belirtmeyiniz Bu bilgisayar korsanları açısından bulunmaz bir nimettir Çünkü eğer "A" kişisine akrabalık veya yakın ilişkide olduğunu belirten "B" kişisini bilgisayar korsanları farkederse bu isim üzerinden A kişisi ile MSN,GSM gibi farklı noktalardan irtibat sağlamayı seçeceklerdir Örneğin size farklı bir MSN adresi veya telefon numarası üzerinden "Merhaba A ben B yeni iletişim adresim bu, lütfen kaydet" mesajını bırakarak kısa bir süre içerisinde de sizden alması gereken materyali veya bilgiyi alabilir
Adım 5: Arkadaşlık talebini onaylayacağınız hesapların kişisel olduğundan emin olun Örneğin "İstanbullular", "Zeki Müren Sevenler" gibi belli düşünce ve ortak noktayı belirtmeye yönelik açılmış kişisel hesapları onaylamayın Bunun yerine bu tarzdaki grupların davetlerini kabul etmeniz bilgilerinizin güvenliği açısından önemlidir
Adım 6: Size mesaj gönderen kişiyi tanımıyorsanız, ne olursa olsun cevap göndermeyiniz Bilgisayar korsanları sizi tuzağa düşürmek için şu tarz mesajlar göndermeyi deneyeceklerdir "Merhaba,tanışıyormuyuz?", "Beni eklemişsiniz ama tanıyamadım", "Siz şu lisede okudunuz mu?" vs Kısacası sizin tek kelime ile bile cevap vereceğiniz her ihtimal onlar için önemlidir Çünkü Facebook'ta bir kişiye mesaj gönderdiğiniz anda profiliniz o kişiye kısıtlı olarak 1 aylığına açılır Dolayısı ile art niyetli kişi fotoğraflarınız başta olmak üzere sizinle ilgili istediği dökümanı kopyalayabilir, kendi çıkarları için kullanabilir

Adım 7: Yükleyeceğiniz ek uygulamalar ile bilgilerinizin, uygulama sahibine gideceğinin bilincinde olun Güvenmediğiniz ek uygulamaları yüklemeyin

Adım 8: "Status" yani durum bilgisi yazdığınız yere o an bulunduğunuz konum veya kısa süre içinde yapacağınız işler hakkında bilgi vermeyiniz Bilgisayar korsanları bunu sizinle irtibat kurmak için kullanacaktır Sizinle arkadaş listenizdeki biri gibi sahte bir iletişim adresinden irtibat kurarken bu anlık istihbarat bilgisini kullanabileceklerdir
Adım 9: "Bu resmi şu kadar kişiye yollayın, şu olacaktır" tarzında ki mesajlara itibar etmeyiniz
Adım 10: Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık taleplerini reddettikten sonra Privacy bölümünden kişiyi engelleyin Bu sayede kişinin size sürekli arkadaşlık talebi göndermesinin önüne geçebilirsiniz
Adım 11: Fotoğraflarınızı yüklerken albümün herkese açık özelliğini sadece arkadaşlarınıza açık hale getiriniz Bu sayede art niyetli kişilerin fotoğraflarınızı kopyalamasının önüne geçebilirsiniz

Adım 12: Fotoğraflarınızı yüklerken toplu değil tek tek yüklemeye özen gösterin Facebook fotoğrafların yüklenme anına göre bir numara vermektedir Numaraların peşpeşe olması istemediğiniz kişilerin fotoğraflarınıza ulaşabilmesi riskini taşımaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com