![]() |
Zamanı Gelmedi Mi..? |
![]() |
![]() |
#1 |
gülrüba
|
![]() Zamanı Gelmedi Mi..?Çevremdeki insanlar yaptigim zulumden dolayi benden uzaktilar ![]() ![]() Dediki: Gunlerden bir gun Evlenmeyi arzuladim ve bir cocuk sahibi olmayi ![]() ![]() Evlendim ve bir cocugum oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimde icki kadehi vardi onu icme istegiyle doldurmustum Fatma onu devirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki ona bunu yaptiran Allahti! O buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ki Fatma 3 yasina basana kadar ![]() ![]() 3 Yasini bitirdiginde Fatma öldü!! Ve Malik Ibnu Diynar devam ediyor anlatmaya: Kizim Fatma olunce durumum vaziyetim eskisinden dahada kotu oldu ![]() ![]() Ve bende cevremdeki muslumanlarda olan ve beni bu buyuk uzuntuye karsi dayanmami sagliyacak sabir yoktu ![]() ![]() Hersey cok kotuye gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() "Bugun oyle bi sarhos olacaksinki daha once hic boyle sarhos olmadin!!" Ve ben o gece icmeye ve sarhos olmaya azmetmistim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oyle bir duruma gelmistimki ruyalar beni birbirine atiyordu ![]() ![]() Ruyamda kiyamet gunundeydim!gunes kararmis,denizler atese cevrilmis,Depremler oluyordu durmadan ![]() ![]() Insanlarin hepsi kiyamet gunundeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu: Ey Filan oglu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ![]() ![]() Ve o cagrilan insanin yuzunun rengi simsiyah olmustu duydugu o korkudan ![]() ![]() Bircok insane cagrildi ![]() ![]() ![]() ![]() Ses beni cagiriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() O an cevremdeki o insane kalabaligindan kimse kalmamisti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir anda karsimda bir fare gordum cok buyuktu(devdi),cok vahsi ve cok saldirgandi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bende duydugum korku ve dehsetten dolayi ondan kacmaya baslamistim ![]() ![]() Kacarken bir anda karsimda oldukca ya$li ve zayif bir adam gordum!ve ona seslendim: -AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!! Bana dediki:Oglum Ben cok zayifim seni ondan kurtaracak gucum yok ![]() ![]() ![]() Ben onun dedigi yone dogru kosmaya basladim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fareyle cehennem arasinda sıkışmıştım ![]() ![]() Ve kendi kendime dedimiki o an ![]() ![]() Ve kosa kosa bana bu yolu tariff eden o zayif adama dogru kosmaya basladim ![]() ![]() Cok korkuyordum!!Adamin yanina geri geldim ve ona dedimki: -Allah askina beni bu fareden kurtar yalvaririmm! Ve yasli adam benim halime agliyordu ![]() ![]() Bana dediki: Beni goruyorsun ben cok zayifim gucsuzum benim seni kurtaracak halim yok ![]() ![]() ![]() Adamin dedigi yonde kostum deli gbi ![]() ![]() ![]() ![]() O dagin ustunde birsuru bebek vardi ![]() ![]() Ve o dagin uzerinde bulunan cocuklarin hepsi agliyorlardi ![]() ![]() ![]() ![]() Diyorlardiki: -Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!! Malik ibnu Diynar dediki: O an o cocugun kizim Fatma oldugunu anlamistim ![]() ![]() Ve o an 3 yasinda olupte cennete gitmis bir kizim olduguna cok sevinmistim ![]() ![]() Kizim beni sag eliyle tutu ve kurtardi… Ve sol eliyle fareyi itti ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tipki Dunyadayken oldugu gibi onu kucagima oturttum! Bana dediki: Ey Babacigim! Dyip su ayeti okudu bana: ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "Iman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine donmesinin zamani gelmedimi?" Ona dedimki: Kizimm!Bu fare neydi bana anlat!! Dediki:O fare senin dunyada icinde oldugun isledigin kotu amellerindi ![]() ![]() Ey Babacigimm!Sen bilmiyormusunki Dunyada islenen ameller Ahirette kiyamet gununde mucessem olarak karsimiza cikar!! Ona dedimki: Peki o zayif adam? Dediki: O Yasli ve zayif adam senin guzel amellerindi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eger ben dogmasaydim ve kucuk yasta gunahsiz olarak olmeseydim seni bu dehsetten kurtaracak baska bisey yoktu! O an uykudan aglaya aglaya uyandim! Agzimdan cikan su kelimelerle: Evet Allahim vakti geldi ![]() ![]() Hemen gusul abdesti alip giyinip camiye kosyim sabah namazina! Gunahlarimdan arinmak kendime cennet yolunu cizmek ![]() ![]() Camiye girdigim an imamin okudugu o ayet!!! Ruyamda kizimin beni kurtardiginda okudugu ayetti!! ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "Iman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine donmesinin zamani gelmedimi?" Bunlari yasayan kisi… Tabiinlerin imamlarinin efendisi!! MALiK BiN DiYNAR!!! O insanlar arasinda geceler boyu aglamasiyla bilinirdi… Ve derdiki: Allahim! Kimin cennete girecegini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin! Ben bunlardan hangisiyimm??? Allahimm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme! Malik Bin Diynar buyuk bir tovbe etti ![]() ![]() Ve insanlar arasinda soyle meshur oldu: Caminin kapisina giderdi ve insanlara seslenirdi ![]() ![]() Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza donun!!Gafil insanlar… ![]() Ey Allahtan kacan kullar ![]() ![]() Rabbin sana gece gunduz sesleniyorr!Seni cagiriyorr!!! "BANA BIR KARIS YAKLASANA BEN BIR DIRSEK YAKLASIRIM ![]() ![]() ![]() ![]() La ilahe illa ente Subhaneke…Inni kuntu min el-Zalimin(tovbe duasi) Peygamber efendimiz bir hadis-I Serifinde soyle buyuruyor: أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها! Meali: "Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herseyden hayirlidir"
![]() |
![]() |
Cevap : Zamanı Gelmedi Mi..? |
![]() |
![]() |
#2 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Zamanı Gelmedi Mi..?Emeğine sağlık Sevgili Gülrüba güzel yazıydı ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Zamanı Gelmedi Mi..?çok güzeldi kadeşim Allah razı olsun ![]() ![]() ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gülrüba
|
![]() Cevap : Zamanı Gelmedi Mi..?Okuyan gözünüze gönlünüze sağlık Mevlam cümlemizden razıolsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|