![]() |
Ünlü Filozofların Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlü Filozofların SözleriDüşünüyorum öyle ise varım ![]() DESCARTES Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır ![]() GIBBON Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir ![]() HENRY FORD Hayatta hiçbirşeyden korkmayın yalnız;herşeyi anlamaya çalışın ![]() İnsanlar tecrübeleri oranında değil tecrübelerinden aldıkları dersler oranında olgundurlar ![]() BERNARD SHAW İnsan aklın snırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez ![]() ALBERT EINSTEIN Olgun insan yapabileceğini söyleyen ve söylediğini yapan insandır ![]() KONFİÇYUS Gerçek arkadaş sağlık gibidir ![]() ![]() CERVANTES Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız ![]() KONFİÇYUS İnsanların yapabileceği en büyük fenalık kendisine olan güvenini kaybetmesidir ![]() RİCHARD BERNEDİCİ İnsansal öz, tek tek her bireyin doğasında bulunan bir soyutlama değildir ![]() ![]() KARL MARX Aristoteles Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, halbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir ![]() İnsanlar arzularına son olmadığı için, bu arzuları tatmin edecek vasıtalara da son olmamasını isterler ![]() Arzu öyle bir şeydir ki, hiç doymak bilmez; bir çok insanların hayatı, arzuları doyurma yollarını aramakla geçer ![]() Cesaret kuvvetle birleşince büsbütün artar ![]() Umut, uyanık adamın rüyasıdır ![]() Fazileti olmayan insan, hayvanların en kirlisi, en vahşisi, en muhteris ve en doymak bilmez olanıdır ![]() Adalet önce devletten gelir ![]() İyi, basit; kötü ise çok yönlüdür ![]() Mevkilerini para ile satan kimseler, masraflarını geri almak yoluna düşerler ![]() Honore de BALZAC Hayat herkes için acı, çünkü benim boş yere dilediklerime sahip olmuş nice insanlar gördüm, onlar da mes�ut değil ![]() İnsanın en zor katlandığı duygu acımadır, hele hak edince ![]() Evlenme dâvaya benzer ![]() ![]() Yoksulluğun hüküm sürdüğü yerde ne utanma kalır, ne suç, ne namus, ne de ruh ![]() Güzellik, çoğu zaman kusurları gizleyen bir örtüdür ![]() Sevmek, bir başkasının hayatını yaşamaktır ![]() Bir anne yüreği, dibinde daima af bulunan bir uçurumdur ![]() Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir ![]() Hiç kimse bir alışkanlığa veda etmek cesaretini gösteremez ![]() Bernard SHAW Eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa, bilin ki o yol sizi bir yere ulaştırmaz ![]() Yaşlanmadan akıllanmayı çok isterdim ![]() Yanlışlık fare deliğinden geçer, doğruluk kapılardan sığmaz Susmanın kudretine inanıyorum ![]() ![]() Dürüst insan her zaman gerçeği söyler, akıllı insan ise yalnız zamanında ![]() Bir kelime yeterlidir, gerisi laftır ![]() Moda kadınlara benzer, onun da havası vardır ![]() Her şeyi düşünmek, çoğun her şeyi düzene sokmak demektir ![]() Birçok insanın korkak olmaya cesareti yoktur ![]() Yazı ile insan daya iyi yalan söyleyebilir ![]() Zekanın sakıncası, insanı devamlı surette bir şeyler öğrenmeye zorlamasıdır ![]() Erkeğin de, kadının da terbiyesi birbirleriyle tartıştıkları zaman belli olur ![]() Aptallar, utanılacak bir şey yaptıkları zaman mazeret diye o işi her zaman yaptıklarını söylerler ![]() Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da akıllarını kullanır ![]() Ben şaka yaparken gerçekleri söylerim, çünkü gerçekler dünyanın en gülünç şakalarıdır ![]() Bu dünyada başarıya ulaşan insanlar istedikleri şartları yakalayan insanlardır ![]() ![]() Parayı kazanmadan harcamaya nasıl hakkımız yoksa, mutluluğu da üretmeden tüketmeye hakkımız yoktur ![]() Değişmez kural, değişmez kuralın olmayacağıdır ![]() Çocuklarınıza ders vermek istiyorsanız (bu hiç de gerekli değil) kendinizi örnek gösterin ![]() ![]() Yapabilenler yapar; yapamayanlar yapmayı öğretir ![]() Benim en iyi dostum terzimdir ![]() ![]() ![]() Yalancının cezası; kimsenin kendine inanmayışı değil, asıl kendisinin kimseye inanmayışıdır ![]() Merhamet sevgiye yakınsa, minnet onun aksine yakındır ![]() Ahlak duygumuz, ihtiraslarımızı kontrol eder ![]() Aşk, insana vakar, ağırbaşlılık, hatta güzellik verir ![]() DOSTOYEVSKİ Bazı insanlar, ev köpekleri gibi, yamandıkları kapıdan ayrılmazlar ![]() Çocuk, dünyanın en büyük saadetidir ![]() Çocukları seven hayatı da sever ![]() Evlenme, boşanma işi sırf kadınların elinde olsaydı, bir tek nikâh sağlam kalmazdı ![]() Gözyaşları kurur ![]() Hayata yeniden başlasaydım , saniyelerin nabzını tutardım ![]() Hayatımızda en yüce, en güçlü, en faydalı dayanağımız ana baba evinden kalan hatıralarımızdır ![]() İnsan yaşamayı ve yaşamamayı aynı şey diye kabul ettiği zaman hürriyete kavuşur ![]() İnsanların bazen neye güldüklerini anlamak güçtür ![]() İnsanların saadet kadar felakete de ihtiyacı vardır ![]() İster tatlı, ister acı olsun, hatıra insana ıstırap verir ![]() Kadını kalkındıran, onu uçurumun dibine kadar yuvarlanmaktan koruyarak hayata yeniden doğmasını sağlayan biricik kuvvet aşktır ![]() Johann Wolfgang Von GOETHE Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır: Zamanınızı ve neşenizi çalarlar ![]() Aşk ve sevinç büyük çabaların kanatlarıdır ![]() Bir kişinin sözleri önemli değildir; iki yanı da dinlemeli ![]() Bir şey her şey için, her şey bir şey için vardır ![]() Çözümde görev almayanlar problemin bir parçası olurlar ![]() Gönlümüz bize aklımızdan daha yakındır ![]() Görev, içinde bulunduğumuz zamanın bizden istediği şeydir ![]() İnsan ancak anladığı şeyi duyar ![]() İnsan kendini hiçbir yerde, karıncalar gibi kaynaşan kalabalığı yarıp geçtiği zamanki kadar yalnız hissedemez ![]() İnsan, babasına borçlu olduğu saygıyı, ancak baba olduğu zaman duyar ![]() İnsanın bir şeyi öğrenebilmesi için her şeyden önce o şeyi sevmesi gerekir ![]() Konuşmak ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır ![]() Mükemmel insanların aksayan tarafları daha çok göze batar ![]() Samimi olmayı vaad edebilirim; tarafsız olmayı asla ![]() Sevmek, inanmak demektir ![]() Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır ![]() KONFÜÇYÜS Vefa ve samimiyet ilk prensipleriniz olmalıdır ![]() Eğer kusurların varsa, onlardan kurtulmaya çalışmalısın ve bundan korkmamalısın ![]() Yapılmış şeyler üzerinde konuşmak lüzumsuzdur, geçmiş şeyleri ayıplamak da manasızdır ![]() Bir insan sabahleyin doğru yolda ise, akşam saatlerinde de öyle kalacak ve bundan pişman olmayacaktır ![]() Tevazu ile konuşmayan bir kişi, zamanla bununla ilgili bütün kelimeleri de tamamıyla unutabilir ![]() Kelimelerin kuvvetini bilmeyen insanlarla esaslı bir konuyu konuşmak mümkün değildir ![]() İhtiyatlı insan nadiren hata işler ![]() Doğaya göre bütün insanlar birdir, fakat pratikte birbirlerinden dehşetli ayrılık gösterirler ![]() William SHAKESPEARE Aklın bağlamadığı dostluğu, akılsızlık kolayca çözebilir ![]() Hiçbir miras, doğruluk kadar zengin değildir ![]() İnsanların yaptıkları fenalıklar arkalarından yaşar, iyilikler çok zaman kemikleriyle beraber gömülür ![]() Herkese kulağını, ama çok azına sesini ver ![]() Ah! Bu kadar okudum, bu kadar öykü ya da destan duydum, aşkın yolu asla düz gitmiyor ![]() İyimser, yaranın üstünde artık kabuk, kötümser ise kabuğun altında yine yara görür ![]() Bazı yıkılışlar, daha parlak kalkınışların teşvikcisidir ![]() Konuşmadan önce düşün, hareket etmeden önce ölç ![]() Geçmiş bir dost için yakınmak yeni dertler edinmektir ![]() Cehalet Tanrının laneti olduğuna göre, bilgi göklere uçabileceğimiz kanatlardır ![]() Nasıl bir at, üzerindeki zengin koşumların farkına varmazsa insan da içinde yaşadığı nimetlerin öyle farkına varmaz ![]() Bir iftira başka iftiraları doğurur ![]() Aşk bir deliliktir ![]() Daha iyi, iyinin düşmanıdır ![]() Yiğitlik intikam kazanmakta değil, tahammül göstermektedir ![]() Geçmiş bir felakete üzülmek, bir yenisini davet etmenin en emin yoludur ![]() Aslında hiç bir şey iyi veya kötü değildir ![]() ![]() Leo Nikolaevich TOLSTOY Af dileyen, kendi kendini itham eder ![]() Aşk, kızıl gibi geçirilmesi gereken bir hastalıktır ![]() Bekleyebilen için herşey iyi sonuç verir ![]() Bir insanı, bulunduğu mevki ile değil, göz koyduğu mevkiyle ölçmelidir ![]() Güzel olan sevgili değil, sevgili olan güzeldir ![]() Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür, ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez ![]() Hırsları kökünden atmak mümkün değildir ![]() ![]() İnanç, hayatın kuvvetidir ![]() İnsanlar seni, istedikleri kadar bilsinler, ama kendi kendini aldatabilir misin? Öyle davran ki, senin iraden kendini bir kanun koyucu gibi hissetsin ![]() ![]() ![]() Savaş, mızraklı, trampetli bir bayram değildir ![]() ![]() ![]() Tarihin konusu, kavimlerin ve insanların hayatıdır ![]() Victor HUGO Öğrendikten, sevdikten sonra daha çok acı çekeceksiniz Barış, her şeyi hazmeden mutluluktur ![]() Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır; bırakması kolay, yeniden başlaması zor bir alışkanlık ![]() Ölüm bu; ne hükümdar tanır, ne soytarı; herkesi aynı iştahla yutar ![]() Hayat, felaket, yalnızlık, yüzüstü bırakılmışlık, yoksulluk kendine göre kahramanları olan savaş alanlarıdır ![]() Evlatlarını sevmeyen babalar olabilir; ama, torununu çıldırasıya sevmeyen dede olamaz ![]() Kadınsız bir erkek horozsuz bir tabanca gibidir; erkeği ateşleyen kadındır ![]() F ![]() ![]() Ayrılık, tatmin edilmeyen aşkı arttırır ![]() Her zaman zevk, zevk olmaktan çıkar ![]() ![]() Hiçbir ordu, zamanı gelmiş bir düşünceye karşı duramaz ![]() İnsan zeka karşısında eğilir ama şefkat karşısında diz çöker ![]() İnsanoğlu hiç de kötü olarak yaratılmamıştır; ama hastalandığı gibi kötüleşir de ![]() İyi bir taklit, kusursuz bir yaratıştır ![]() Kendi nefsine hakim olan, dünyaya hükmedebilir ![]() Pek az insan başkalarının deneylerinden yararlanmayı bilecek kadar akıllıdır ![]() Seçilmiş birkaç kitaptan güzel ne olabilir ![]() Tanrıya ettiğim dua pek kısadır; Tanrım düşmanlarımı gülünç duruma düşür ![]() Vahşiler hariç, bütün insanlar, kitapların hükmü altındadır ![]() Vatana sadakatla hizmet edenin atalara ihtiyacı yoktur ![]() Vatanımız, bütün asil ruhlar için en mukaddes bir yerdir ![]() Yarabbi ben düşmanlarımı yenmeğe kadirim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|