![]() |
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 Kişilik Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 Kişilik TarifiKaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 kişilik TarifiMalzemeler
Yapılışı Hazırlanma süresi: 20 dk Pişme süresi: 40 dk Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın ![]() ![]() Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın ![]() ![]() Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin ![]() İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın ![]() 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin ![]() Şurup için, Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin ![]() ![]() Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|