![]() |
Yusuf İle Züleyha Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha SözleriHerkes, Yusuf'un yırtılmış gömleğine bakıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sende “Yusuf’un tuzağı”na değer bir şey var mı? Yusuf dedi: “Biz aaaaımızı kimde bulursak, onu alırız…” Sen susuyorsun… ve ben düşüyorum hakkettiğim o dipsiz kuyulara ![]() ![]() Yusuf’luğun yaraşamadı Sevdiğim, Züleyha’lığıma… Bırakalım artık hicran'a asılı kalmış vuslat'ımızı! Ve gelen güneş Yusuf'unu armağan etti Yakub'a, senin gözlerinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben,YUSUF sınanmış bir kalbin sahibiyim ![]() ![]() ![]() ![]() Şöyle buyur,bu kalp senin efendim ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ben,YUSUF tutki mısıra azizim,efendiyim ![]() ![]() ![]() Boynumdaki künyede hala vasfım yazılı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf sımsıkı kilitli kapıya doğru koşarken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değilmi ki Yusuf güzelisin,gömleğin çoktan yırtık senin,ve değilmi ki ben tecelli etmezssem eksik kalır sana dair k ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan böyle sözcük dağarcığım Yusufun dilinden dökülen kadardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Karanlık gecede halden hale girerken Züleyha'nın kalbi, Züleyha en çok da sabrın kimden olduğunu bilmeden ve sabrının iç yüzüne erişemeden sabretti ![]() ![]() ![]() Kim kaderin Züleyha'yı köle etmek için önce Yusuf'u pazarlara düşürdüğünü tahmin edebilirdi ki? ''Suçlu, suçunu her zaman bilerek işlemez Yusuf ve güzellik bazen suça dönüşür ![]() ![]() "Yolu uzun, çok uzun Züleyha'nın ![]() Aşk verilmiş ona, aşkı bilmiyor ![]() ![]() Yusuf’un gözleridir gece, Züleyha’ya ![]() ![]() ![]() ""Züleyha'nın gözleri bir büyülü siyah korku ![]() ![]() ![]() Züleyha'ya dediler: Ay çıktı Züleyha cevap verdi: Yusuf mu baktı? ''Züleyha Yusuf'a bir mektup yazmaya başlayınca, gördü ki;hitaptan öteye geçemedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ne senin adın Yusuf,ne de ben Züleyha'yım ![]() ![]() gömleğin ![]() ![]() karşıla,asil,iffetli,serin ![]() Züleyha olmak kolay,Züleyha gibisini bulmakta kolay,söyleyin ne olur nerde YUSUF'u YUSUF gibisini saklayan kuytular,kuyular?? Belki yusufu bulamıyacak,kavuşamıyacak bu kalp ama yinede pes etmeyecek ömûr boyu árıyacak ![]() Yusuf! Ey Mısırın Sultanı! Peki ya ben kimim? Neden kuyu? Benim Mısır’ım neresi? Kader garip bir bilmece midir ey Yusuf? Ne zaman çözülür bu bilmece? Gecede neler gizlemiş sahip? Neden uykusuz geceler? Neden tatsız hayat? Neden içtiğim suyun tadı yok? Yoksa… Yoksa bu kuyunun suyu mu? |
![]() |
![]() |
|