![]() |
Rize Atma Türkü-Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rize Atma Türkü-SözleriEn uygun yerin burası oldugunu düşündüm ![]() Kotafun uçlarindan Cevatoz gözükmedi Bu Rumlarun yüzinden Lazuri denemedi Mizenun ağacindan Çikti iki parpali Çiktum dinden imandan Senle sevda yapali Mizenun başlarundan Sifterepe uçayi Sifte beni severdi Şimdi benden kaçayi İkizderenun Lazi Lazuriyi unutti Evlerun çatisina Lazutiyi kurutti Akar Hemşin deresi Çat duzina göl olur Büyüğü evlenince Kuçuğine yol olur Aspetun alti kaya Kizlari benzer aya O Aspetun kizlari Oturiyi saraya Alalum alaşalum Dağlari dolaşalum İkimiz da sevdali Rizeye buluşalum Çok severum severum, Şu gaybana parayi, Gelun türki atalim, Açmayalim arayi Çiktum dağun başina Çaliverdum ezani Kiz senun merağundan Tutmadum Remezani Çayirunun dibine Üç ağaca üzüm var Bi eve iki bekar Küçüğina gözüm var Dereye alabaluk Okaluktur okaluk Malpetun bekarlari Sopaluktur sopaluk Hiç bir şey düşünme Fani bu dünya fani Niceler geldi geçti Hani eskiler hani Kayiği attum suya Rizeliyim Rizeli Adam cebine sakla Senin gibi guzeli Kemencemun ustine Yay işlesun işlesun O kırmızı yanaktan Kemenceci dişlesun Kemencemun telleri Boyamadur boyama Gündüz görmesam seni Görüm seni ruyama Sevdaluk ettuk ettuk Biri birine yettuk Sevdalığın yoluna Bir ömürü tükettuk Sigaram ince mince Sen ince ben da ince Sikaramun içine Sihar misun Hadice Yaylanun çimenine Beriye gel beriye Çıkar eski karini Bel geleyim yerine Yaz günü uşiyirum Yandum tutuşiyirum Aklumi aldunbaştan Duzyolda duşiyirum Yazi yazarum yazi Kuşlarun kanadina Gel edelum sevdaluk Babanın inadina Sarili çemberinun Dali var çiçeği yok Kiz bu benum gönlümün Senden geçeceği yok Sanki utaniyisun Şapka endi kaşuna Korkayisun karidan Kepçe vuru başuna Sevdaluktan elene Hiç denilirmi şehit Vermezlerse sevdani Tut kolundan alda git O yaylalar yaylalar Çimen bağladunuz mi Dert bindi dert ustine Beni ağladunuz mi Kuş uşti yavri kaldi Gokyuzi mavi kaldi Anahtar yar koynina Gönlüm kilitli kaldi Yedum yayla yoğurdi yureğum bolaniyi Ardeşenden bir cuzel Peşume dolaniyi İki sene okudum Askaroz mektebine Çok sevdaluklar etdum Rizenun merkezine Hani Çaç sepetun Dunyayi tutti metun Verane bu Pazara Bilinmedi kimetun Demir elma kurudi Daha yeyilmeyecek Turkinun gerisudur Daha deyilmeyecek Şu Kapse nun çaylari Manlenun kirazlari Mizede rüzgar eser Hep yikar ormanlari Bilezuğun yuzuğun Gözünde var gözluğun Anasini ağlattun Kaybana sevdaluğun Bu yaz düğün yokidi Bi horon edemeduk Sıcak mi çarpti bizi Gonulden sevemeduk Ben geldum köyünüze Köyünüz karamişluk Olmadi edemedum O kizla arkadaşluk Atma yedi heceli Makami da uyacak Omuzlar silkinirken Ayaklar sallanacak Baktım karli dağlara Daldı gözlerim daldi Su verin kova kova Ateş bacayi sardi Aşot yayladan beri Saliverdum goyini Gunde bir defa gorsem Sevduğumun boyini Atma türkü atarum Sanki çok bilmiş gibi Gözlerumde yaşlarum Sanki ağlamış gibi Akan suyun alti sel İşimuz oldi mesel İşallah ikimuze Bi serin ruzgar eser Ağacun tepesini Telden tutturacaum O paçi boğazuni Beşili dolduracaum Yayladan doğan cuneş Bu dağlara vururmi Turki atmak olurda Habu çona durur mu Atma Türki deduğun Bence genetik bişe Hemen Her Rize'linun Akli basar bu işe Bu atilan turkiler olacak yedi hece Günduz iyi atarum Aklum duriyi gece Ovit in tepesine Dumanlar yarişiyi Sevipte almişidum Eller ne karişiyi Atma türki atmayin Buraya Pazarli var Yalan soyleme bağa Yukarida Allah var İkizdere girişi Guneycedur Guneyce Hayde gel kaç bana Malum vardur Epeyce Bu Mizenun başindan Homeze göriniyi Vanelinun isliği Manleden Duyuliyi Cimilun deresine Çok yüzmüşluğum varidi Eskiden oralara Ne savdalar varidi |
![]() |
![]() |
|