Kızılderili hikayesi.. |
|
|
#1 |
|
asyaland
|
Kızılderili hikayesi..Yaşlı kızıldereli reisi, kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbiriyle boğuşup duran, iki kurt köpeğini izliyorlardı ![]() ![]() Köpeklerden biri beyaz, biri siyahtı ve oniki yaşındaki çocuk, kendini bildi bileli, o köpekler, dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı ![]() ![]() Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri kurt köpeğiydi bunlar ![]() ![]() Çocuk, kulübeyi korumak için, bir köpeğin yeterli olduğunu düşünüyor, dedesinin ikinci köpeğe neden ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artık ![]() ![]() O merakla, sordu dedesine: Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle, torununun sırtını sıvazladı ![]() ![]() - "Onlar" dedi, "benim için iki simgedir evlat ![]() ![]() " - "Neyin simgesi" diye sordu çocuk ![]() ![]() - "İyilik ile kötülüğün simgesi Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük, içimizde sürekli mücadele eder durur ![]() ![]() Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürüm ![]() ![]() Onun için yanımda tutarım onları ![]() ![]() Çocuk, sözün burasında; "mücadele varsa, kazananı da olmalı" diye düşündü, ve her çocuğa has, bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi: - "Peki" dedi "Sence hangisi kazanır bu mücadeleyi ![]() ?" Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa ![]() ![]() - "Hangisi mi evlat ![]() ? Ben, hangisini daha iyi beslersem ![]() !"
|
#5 |
|
puslu
|
kızılderililer ilginçtir türk örf ve ananeleriyle çok benzerlik taşır bence çok asil millet teşekkürler asyaland
|
|
|
|