Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrasya, çulluğu, rusticola, scolopax

Avrasya Çulluğu (Scolopax Rusticola)

Eski 05-02-2009   #1
siLveRghoSt

Avrasya Çulluğu (Scolopax Rusticola)

Avrasya çulluğu (Scolopax rusticola), çullukgiller (Scolopacidae) familyasından orta büyüklükte bir kuş türü

Özellikleri

Yetişkinler 33-38 cm boyunda olup, 6-7 cm düz bir gagası vardır 55-56 cm kanat genişliğine sahiptir Çulluğun vücudu üstte tarçın rengi olup alta ise gridir Başının yukarısında geniş gözleri yer alır Bacakları kısa ve pembemsidir
Trakya bölgesinde Yelve ve Gagalı olarak bilinir Boynu ve kuyruğu kısa gövdesi ise oldukca dolgun olup uçarken kaba bir görüntü sergiler Sakin bir orman kuşudur

Beslenme

Çulluklar genellikle toprak kurtları,böcekleri ve bitkisel maddeleri yer Gagalarıyla yumuşak toprağı karıştırarak veya çamurlu toprağa sokarak uzun dilleriyle kurtcukları bulup yerler Akşam alaca karanlığında ormandar çıkar ve az ağaçlıklı bölgeler ve dere kenarlarına gelerek beslenir

Üreme

Dişi çulluk kök diplerinde,çalılar arasında toprağı yuva olacak biçimde çukurlaştırır
İçine kuru ot ve yumuşak malzemeler koyarBuraya dört adet yumurta bırakarak kuluçkaya yatar Kuluçka süresi yaklaşık 20-22 gündür Yumurtalar yuvarlak renkleri mat olup, pas ve kahverengi karışımıdır Çulluklar senede bir defa kuluçkaya yatar Çünkü ikinci seferde çıkacak yavrular göç etmeye hazır hale gelemeyecektir Yavrular 4-5 hafta sonra uçar hale gelir

Dağılımı

Bu çulluk türü ılıman bölgelerin çoğunda ve Asya-Avrupa Kuzey kutbu altında bulunur Kuzey Asya grubu güney Avrupa'ya ve güney Asya'ya sırasıyla göç eder Daha yumuşak iklime sahip olan batı Avrupa ülkeleri kuşların yerleşim yeridir Bu kuş Yeni Dünya'daki yaşayan Amerika çulluğu ile aynı olmakla birlikte biraz daha ufaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com