![]() |
Âyet-el Kürsî'nin Neresindeyiz? |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Âyet-el Kürsî'nin Neresindeyiz?Bismillahirrahmanirrahim Ayetelkursi Okumaları Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? Belki bir nev'i tevhid ayetleri bunlar ![]() ![]() Allahu lailahe illa hu muhteşem ve çok vurucu! Baştan tüm ilahlar yerle bir ediliyor, temizleniyor mekan ve eşsiz bir tek Olan vurgulanıyor! Ah nefsim dön de bak, oku içine Ayetelkursi'yi ![]() ![]() Oku, sor içine: O mu tek içinde ? Yok mu başka ilah ? -İlah m ı? -Sen ne diyorsun yahu ? ? Temizledin mi ağyardan yüreğini ? İlla sen ya Rabbi ! dedin mi ? “Allahu lailahe illa Hu” Deyip de, gayrısına yüz suyu döküyorsan ![]() ![]() Sevgini, korkunu, umudunu O'ndan gayrısına yöneltmişsen ![]() ![]() Ah ki ah ! ![]() Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? “Allahu lailahe illa Hu” Dikkat ettiniz mi ne kadar çok esma var içinde bu ayetin ? Elhayy'ul Kayyum Ya Hayy ! Çokça zikrettiğim bir esma ![]() ![]() ![]() ![]() El Hayyul Kayyum ![]() ![]() Hayy, hep diri olan hiç ölmeyen-ölmeyecek olan Kayyum, ipleri hep elinde tutan Hep diri olana yaslan ey nefsim ![]() ![]() İpleri elinde tutana, kumanda hep elinde olana ![]() ![]() Ve kendini beğendir O’na, razı et, razı ol ki O’ndan O da sevsin sen i ![]() ![]() Ümitsizlik yok asla çünkü O Kayyûm ![]() ![]() Olmayanı, olmayacak sandığını son anda olduruverir ![]() ![]() Çok vurucu Kayyûm ismi, O’nun Kayyûmiyeti ve bunun farkındalığı ![]() ![]() Çok büyük bir güç hem ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Kayyûm ! Diye haykırarak, gözyaşlarıyla kucağına sığındığım anlar çoktur ![]() ![]() Elden geleni yapıp, sıkıştığında, O’na bırakınca işleri, O’nu Vekil tayin edince, olmayanı olduruyor ![]() ![]() ![]() ![]() O’na dayanan darda kalır mı hiç ahh ![]() ![]() Yeter ki bil, O Kayyum’dur, mülkünde söz sahibidir ![]() “Ol !” derse oldurur, umutsuzlukları umuda çeviren yalnız O’dur ![]() ![]() Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? La te’huzuhû sinetuvvelâ nevm O, uyumadığı gibi uyuklamaz da ! Nasıl bir güvenlik beyanıdır bu ya Rabbi ?! Nasıl da huzur veriyor insana ![]() ![]() Yeni doğmuş bir bebeğin anne kucağında tüm tehlikelerden emin, her ihtiyacı karşılanmış şekilde rahatça uyuması gibi ![]() ![]() Uyu sen ! Rahat ol, ben varım ! Ben uyumuyorum asla da uyumam ![]() ![]() Her an seni koruyup-kollamaktayım ![]() ![]() Hiç kimseden de korkma ! Ben herşeyi görür-bilirim; Maddeten ve manen; açıkladıklarını da, gizlediklerini de ![]() ![]() Koşsana bu kucağa ! Sarılsana ![]() ![]() Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? Lehu mâfissemâvâti ve mâ filard Göklerde ve yerde bulunanların tek sahibi O’dur ![]() İlk sahne:Hani titrersin ya yeryüzü sultanlarından ![]() ![]() ![]() ![]() O, sultanlar sultanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşün ki her an huzurundasın ! İkinci sahne: Korkma sakın! Huzursuz olma ![]() ![]() ![]() Herşeyin sahibi benim, istediğime veririm, istediğimden de alırım ![]() ![]() Ve son sahne: başka açıdan: Yani ? Yani sen de kim oluyorsun ki ? Kendini gerçek sahip sanıp yorulma ! İdaresine asla güç yetiremezsin ! Sakın böbürlenme, büyüklenme, kibirlenme de ! Sana ait sandığın herşey, benim mülkümden sana lütfettiklerimdir, emanettir sende ![]() ![]() Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? Men zellezi yeşfeu indehû illa biiznih O'nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir ? Hep sarar yüreğimi sıcacık bu ayet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madem böyle, gel sadece bana kul ol ! Yorulma sana hiç faydası olmayacak, üstelik de seni zillete düşürecekler karşısında ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, dünyaya bakan yüzü ayetin ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Veduddd ! Esirge beni ne olur ![]() ![]() Cennetlerine sakla yüreğimi ![]() ![]() Ya Mucîb kabul eyle dileğimi ![]() ![]() Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? Ya’lemu mâ beyne eydîhim vemâ halfehum O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir Velâ yuhîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe Dilediği kadarının dışında, O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar ![]() Alemde tesadüf yok, ilimler hep hazinende Sır, izin verdiğince ancak, âyân olur aleme ! ![]() ![]() Ya Alîm ya Fettah ! Öyle ya Rabbi evet ! Hakkımda tasarlananı dahî bilirsin Ne kadar gizleseler de sen herşeyden haberdarsın ! Madem ki böyle, neden sakınayım ? Kimden niçin korkayım ?! Başa gelse bile sendendir, hikmetlidir ![]() ![]() Ve boynum, bilirsin kıldan incedir ![]() İnsanın, herşeyin sahibi, bilen, gözeten, hiç Uyumayan’ın kucağında olması ne güzel ne güvenli ![]() ![]() Ah ya Rabbi ! Kucağında tut beni, O dipdiri sînende ebedi uyut beni ![]() ![]() Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? Vesia kursiyyuhussemâvâti vel ard ![]() O’nun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır ![]() Velâ yeûduhû hıfzuhumâ ve huvel aliyyul azîm ![]() Onların korunması, O’na güç gelmez, O pek yücedir, pek büyüktür ![]() Ah ya Rabbi her yerdesin, bilmekte görmektesin ![]() ![]() Zor gelmez asla sana “kûn feyekûn” dersin ![]() Ya Rab “Ol !” dersen olur, bildim söyledim her dem ![]() ![]() Ben razı oldum senden ![]() ![]() Verdiğinden-vermediğinden ![]() ![]() Ve tasdik ettim gönülden ![]() Şahidsin her ânıma, sen de razı oluver benden ![]() Âyetelkursi'nin Neresindeyiz? Efendim, Ayetelkursi'nin, her namazdan sonra, gece yatmadan önce, vasıtalara binince vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç bu yukarıdaki ayetleri okur da insan umutsuz olabilir mi ? Korkar mı kimseden ? Başına ne gelirse gelsin yıkılır mı ? Hayır tabii ki ![]() ![]() Hayatımızın içinde olsun, içimizde hayat olsun, diriltsin bizi her an diye ![]() ![]() Ya Rab, okuduklarımızı hayata geçirmeyi nasib eyle ![]() ![]() Bizleri daim seninle meşgul eyle ![]() ![]() Okuduğumuz sûreleri burada da orada da bize arkadaş eyle, Amin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|