Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kerime, nadir

Kerime Nadir

Eski 04-29-2009   #1
Şengül Şirin

Kerime Nadir

KERİME NADİR

5 Şubat 1917'de İstanbul'da doğdu 20 Mart 1984'te İstanbul'da yaşamını yitirdi Asıl ismi Kerime Nadir Azrak 1935'te İstanbul Bebek Saint Joseph Sörler Okulu'nu bitirdi Ayrıca özel eğitim gördü İlk şiirve öyküleri 1937'de Servet-i Fünun Uyanış ve Yarımay dergisinde yayınlandı İlk romanı "Yeşil Işıklar" 1937'de yayınlandı Çoğunlukla kadın kahramanlar üzerine kurduğu duygusal aşk ve serüven romanlarıyla 1940-1970 arasında çok okunan ve sevilen bir yazar oldu Birçok baskısı yapılan bu romanlarından bazıları sinemaya da uyarlandı

ESERLERİ

ROMAN:
Yeşil Işıklar (1937)
Hıçkırık (1938)
Seven Ne Yapmaz (1940)
Gelinlik Kız (1943)
Uykusuz Geceler (1945)
Kahkaha (1946)
Posta Güvercini (1950)
Pervane (1955)
Esir Kuş (1957)
Sonbahar (1958) (

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com