![]() |
Aşkı Tanımaya Çalışmak |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Aşkı Tanımaya ÇalışmakAşık Olmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Yıl 1983 Ardahan'dan Ankara'ya bir otobüs gitmekte, içinde kara kuru bir delikanlı, kazandığı okula kayıt yaptırır ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatında ilk kez birini sevmektedir Sokaklarda seyyar satıcılık yapar ![]() ![]() Sevgi öyle kâğıtlara yazılmaz, bir çay bahçesinde gözlerine doyasıya bakabilmektir sevgi, yanında olmak, beklemek, özlemektir sevgi ![]() Bu sevgi yüreklerde daha tam yeşermeden, daha anlamına uygun yaşanmadan sorunlar yaşanır ![]() Olmaz araya önce ekonomik zorluklar, sonra inanç girer ![]() ![]() 1986 yılında bir kampanya vardır ![]() ![]() ![]() ,,,kara kız ,,,, Ey ömrümün baharında sevdalandığım, Nerelerdesin ![]() Gözlerine mahkûm olmuştum ![]() Gözlerin, kara zeytin tanesi, Gözlerinki, idama giderken tesellim oldu ![]() Kal deseydin, Kal kara gözlüm bırakma elimi ![]() Bir tencere kaynatacak ateşim, Üzerinde pişireceğim aşım yoktu ![]() Nasıl olsa bir lokma, bir hırka bulurduk ![]() Oysa şimdi lokmalar gitmiyor boğazımdan, Hırkalar ısıtmıyor bedenimi ![]() Belki evlendin, çocukların oldu boyun kadar Saçları kıvır, kıvır, gözleri zeytin karası ![]() Eşin benim sevdiğim kadar sevdi mi seni bilemem ![]() Annen hala güzel yemekler pişiriyor mu sevdiklerine ![]() Baban yaşlanmıştır, saçları kar beyazı, İnan silinmiyor akan gözyaşları, Ve İnan ki geçmiyor zaman ![]() Nerelerdesin… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan yıllar geçer, delikanlı evlenir, dünya tatlısı bir eşi ikide kızı olur ![]() ![]() ![]() Bir akşam telefon çalar, arayan ağlamaklı bir sesle ben Nurten der, beni hatırladın mı? Hatırlanmaz olur mu? ? Hiç unutulmamıştır ki ![]() Hal, hatır sorulur, kız evlenmiş, bir çocuğu varmış ![]() ![]() O ara delikanlının eşi büyük bir merakla telefonda konuşulanları dinler ![]() ![]() Telefonu açan bayan, eşini telefona verebilir misin der ![]() ![]() İki bayan bir süre konuşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yolunuz düşerse Ankara'ya beklerim ![]() ![]() Telefon kapandıktan sonra delikanlı gözlerinden süzülen yaşları eliyle silmeye çalışır, yanında şaşkın ve ürkek bir şekilde bekleyen eşinin yanağından öper ![]() ![]() Ey felek ! Ben aşkı erken yaşta tanıdım, Ve ben her zaman aşkım ile yaşadım ![]() Sen her zaman yıktın aşklarımı… Gücenme felek ! Ben seni kalleş olarak tanıdım ![]() Ben erken yaşta başladım sevmeye,sevdikçe sevdim, Ve ben her sevgide bin darbe birden yedim ![]() Ulan felek ! Sen beni hep acılara ittin, Ve sen beni acılarımla bırakıp gittin ![]() İlk aşk çağlarımdı,gönlüm denizler misali kabarmıştı, Nerden çıktın karşıma ? Aldın benden aşkımı… Nice aşklar yaşadım; elemli, kederli veya neşeli, Baktığında hepsi aynı değil mi ? Yıktın bunların hepsini… Son aşkıma dokunma felek! Onunla yaşıyorum ben, gözleriyle, sözleriyle, gülüşüyle… Ve hatta bu şehirdeki ayak izleriyle ![]() Onu öyle seviyorum ki ! Ne olur kıskanma felek… Dünya gözüme toz pembe olur,onu gördüğüm her anda ![]() Onun hayali var karşımda,bağlıyım ben ona Kerem’in aşkıyla, Bu büyük aşkımı ne olur yıkma felek ! Onu benden alamazsın, Umutlarımı yıkamazsın, Dünyamı karartamazsın, Karşıma çıkma felek…
|