![]() |
Çekirgede Etten İki Kat Daha Fazla Protein Var! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çekirgede Etten İki Kat Daha Fazla Protein Var!İnsanoğlunun günümüzde karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi olan gıda kıtlığına bilim adamlarından ilginç bir çözüm önerisi geldi: Böcek yemek ![]() Uzmanlar, genelde Uzak Doğu mutfağının bir parçası olarak görülen ve Batılı ülkelerde 'mide bulandırıcı' olarak algılanan pek çok böcek türünün, besin değeri açısından son derece zengin olduğunu söylüyor ![]() Yapılan araştırmalar, karınca, çekirge, cırcır böceği ve ipek böceği gibi bazı böcek türlerinin kurutulmuş hallerinin et ve balıktan 2 kat daha fazla protein içerdiğini, bazı türlerin ise tuz ve yağ açısından son derece zengin ve sağlıklı seçenekler sunduğunu vurguluyor ![]() Uzmanlara göre, halen dünyanın 113 ülkesinde bin 700'e yakın böcek türü 'tabakları süslüyor' ![]() Gıda ve Tarım Örgütü, bu alternatif gıda seçeneğine dikkati çekmek amacıyla geçen yıl bir konferans düzenlemişti ![]() ÇEVRE İÇİN DE FAYDALI Bilim adamları, böceklerin tüketim amacıyla kullanılmasının da başta ormanlar olmak üzere değişik bitki örtülerinin korunmasında son derece yararlı olacağı görüşünde ![]() Tayland'da geçtiğimiz yıl yaşanan çekirge istilasıyla başedemeyen yetkililer, halktan böcekleri yemelerini istemiş, bu amaçla kamuoyuna çekirgelerin nasıl pişirilebileceğine dair yemek tarifleri vermişti ![]() |
![]() |
![]() |
|