![]() |
Meybuz Zararlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meybuz ZararlıBaşkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Nilgün Karaağaoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, dondurmaların sütlü ve meyve aromalı (buzlu) olmak üzere iki gruba ayrıldığını kaydetti ![]() ![]() Karaağaoğlu, dondurmanın enerji içeriği yüksek bir besin olması nedeniyle beden ağırlığı yüksek bireyler tarafından çok fazla tüketilmemesi gerektiğine işaret ederek, alerjik ve bağışıklık sistemi çok gelişmemiş bireylerin ise katkı maddelerini içeren hazır dondurmaları yerken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi ![]() ![]() Vitrin satışı yapılan yerlerden alınan dondurmanın servis edilen kaşığının, açıkta, su içinde ve sıcak ortamda bekletilmesi ile mikrobiyolojik üreme gerçekleştiğini ifade eden Karaağaoğlu, “servis kaşığından bulaşan zararlı mikroorganizmaların, besin zehirlenmesine kadar sonuçları olabilir” dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|