Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgileri, sağlık, önemli

Bazı Önemli Sağlık Bilgileri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bazı Önemli Sağlık Bilgileri



BİLGİLER
Yiyeceklerimizin tamamen pişmiş olmasına dikkat etmeliyiz İyi pişmemiş (veya çiğ) yumurta, kırmızı et, beyaz et ve balık yemekleri vücuda zararlı bakteriler barındırırlar

Kırmızı eti en az 70 C, beyaz eti ise en az 80 C' de pişiriniz

Kırmızı etin iyi piştiğini anlamak için, içinin kahverengi veya gri bir renk aldığını görmek gerekir Beyaz et iyi piştiğinde temiz bir su bırakır Balığa ise çatal batırdığınızda katmanlarının ayrıştığını gözlenir

Yiyecek zehirlenmesine yol açan bir bakteri olan Salmonella yumurtada bulunabilir Yumurtayı pişirirken hem beyazının hem de sarısının katı olmasına dikkat ediniz

Sitrik asit (limon asidi), Askorbik asit (Vitamin C) doğal antioksidarlardır ,kararmayı önlerler Mantar yemeği yaparken, mantarların kararmasını önlemek için limonlu suda haşlamak yeterlidir

Saygılar


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.