Servis Ve Saklama |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Servis Ve SaklamaSERVİS ve SAKLAMA Yemeğinizi yeneceği zamandan dana önce hazırlayıp saklayacaksanız, pişirdikten sonra küçük porsiyonlardaki kaplarla buzdolabına yerleştiriniz Derin dondurucularda sebzeleri dondurmadan önce haşlamak gerekir Haşlama işlemi ile,sebzelerde bulunan enzimler ve klorofil hale getirilerek dondurma işlemi esnasında sebzenin sararması ,kızarması ve bozulması engellenir Sirke bilinen ilk dezenfektandır Salata yaparken,toprak kaynaklı mikro organizma ve parazitleri inaktif etmek için, domates, kıvırcık, salatalık, gibi sebzeleri sirkeli suda bekletebilirizBazı parazitleri sadece yıkama ile uzaklaştırmak ve zararsız hale getirmek mümkün değildirFakat sirke bu konuda yardımcınız olabilir Yemeklerinizi hazırlarken kullandığınız araçları servis yaparken kullanmayınız Servis araç ve tabaklarınız her zaman temiz olmalıdır Özellikle ızgara yaparken içinde çiğ etlerin bulunduğu kaplar serviste kullanılmamalıdır Çabuk bozulabilecek yiyeceklerin buzdolabının dışında 2 saatten daha uzun bir süre kalmamasına dikkat ediniz Çocuklarınıza beslenme çantalarını güneş altında veya kaloriferin üzerinde tutmamalarını öğretiniz Pikniğe giderken yiyeceklerinizi soğutma kabı ile taşıyıp bu kabı da gölgede tutunuz Saygılar |
|