![]() |
Yemek Borusuna Yapışan Pille 15 Gün Yaşadı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Borusuna Yapışan Pille 15 Gün YaşadıBalıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yuttuğu 25 kuruş büyüklüğündeki yuvarlak pilin yemek borusuna yapıştığı 2,5 yaşındaki çocuk, yeme içme problemi, kusma ve boğazında hırıltı şikayetiyle 3 hastane dolaşmasına rağmen, yanlış teşhis yüzünden 15 gün süreyle tedavi edilemedi ![]() İzmir'deki Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konulan teşhisin ardından 3 ameliyat geçiren çocuk, pilin yemek borusunda yarattığı tahribat yüzünden burundan sıvıyla besleniyor ![]() Alınan bilgiye göre, Ayvalık'ta yaşayan polis memuru Hüseyin ve eşi Sibel Doğan'ın 2,5 yaşındaki çocukları Arda, çekyatta oynarken düştü ![]() ![]() Burada bir şeyi olmadığı söylenerek evine gönderilen Arda'nın boğazından hırıltı gelmesi ve yeme içme problemi yaşaması üzerine, ailesi Edremit Devlet Hastanesine başvurdu ![]() Bronşiolit tanısı ile hastaneye yatırılan ve burada 10 gün tedavi gören Arda'nın rahatsızlığı geçmeyince, ailesi tarafından İzmir'deki Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü ![]() Burada çekilen röntgen filminde Arda'nın yemek borusuna yapışık vaziyette duran bir cisim tespit edildi ![]() ![]() ![]() Oksitlenen pilin yemek borusunda tahribata yol açtığı tespit edilen Arda, 55 gün boyunca hastanede kaldı ve 2 ameliyat daha geçirdi ![]() Yapılan operasyonların ardından yemek borusunun dokusu yüzde 70 oranında kendisini yenileyen Arda, sürekli hastaneye gelmek kaydıyla taburcu edildiği halde, hala yemek yiyemiyor ![]() ![]() MUTFAĞI KİLİTLİYORUZ Anne Sibel Doğan, oğlunun yemek borusunun büyük ölçüde tahriş olduğunu belirterek şunları söyledi: “19 Ağustos'ta olacağı dördüncü ameliyat sonrası duruma göre 6 aylık bir çocuk gibi sıvı gıdalarla beslenmeye başlayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İHMALİ OLANLARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM” Yaşadıklarına hala inanmadıklarını dile getiren baba Hüseyin Doğan da, “Bu işin eğitimini almayan bizler dahi röntgen sonuçlarında oğlumun yutmuş olduğu pili görebildiğimiz halde, 3 farklı uzman doktor bu pili neden göremedi anlayamıyorum” dedi ![]() Doğan, yemek borusunda 15 gün kalan pilin oksitlendiğini ve içindeki kimyasal maddelerin oğlunun yemek borusunu ciddi derecede yaktığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Oğlum bu zamana kadar 3 kez endoskopiye girdi ve her endoskopi de narkoz alıp, 2-3 gün yoğun bakımda kaldı, her yoğun bakımdan çıktığında psikolojik olarak daha da çöktü ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|