![]() |
Ne Sağlıktan Ne Lezzetten Vazgeçin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne Sağlıktan Ne Lezzetten Vazgeçin!Ne sağlıktan ne lezzetten vazgeçin! Diyet yaparken doğru lezzet katıcıları seçer ve bunları doğru miktarlarda tüketirseniz hem sağlığınızı korur hem de ağız tadıyla beslenmiş olursunuz ![]() TAYLAN KÜMELİ Bazen doğru beslenme alışkanlığını hayatımıza geçirmeye çalışırken yaptıklarımız sanki son derece tekdüze gelmeye başlar ![]() ![]() ![]() Diyetlerin vazgeçilmez yardımcısı olan salata sosları ve lezzet katıcıların miktarları ve türleri bu bakımdan çok önemlidir ![]() Hardal Hardal vücut ısısını hafif yükselterek aaaabolik hızı artırır ![]() ![]() Limon suyu, tuzu azaltılmış soya sosu, dereotu, maydanoz, kurutulmuş domatese oldukça yakışan hardal, az miktarda kullanıldığında çok zengin bir tat verecektir ![]() Elma sirkesi Salatalara, yemeklere, marinasyon soslarına lezzet katan elma sirkesi sağlık açısından faydalarıyla da öne çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limon Hem ev içi hem de sofralar için dekoratif olduğu kadar mükemmel aroması, kokusu ve sağlık açısından faydalarıyla mutfaklarımızın baştacı olan limonu salatalarınıza, haşlanmış sebzelere, yemeklere dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz ![]() ![]() Akşamdan oda ısısındaki bir bardak suya katılarak beklemiş limon dilimli suyu sabah aç karna içmek bağırsak plaklarının temizlenmesinde yardımcı olabilir ![]() ![]() Balzamik sirke Balzamik sirke, koruyucu ya da aromatik madde içermeyen doğal bir sirke türüdür ![]() ![]() Zayıflama diyetlerinde rahatlıkla kullanılabilir; içine soya, zeytinyağı oldukça yakışır ![]() ![]() ![]() Nar ekşisi Nar ekşisi salatalar, bazı et yahnileri ve dolmalarda lezzet verici olarak yer alır ![]() ![]() Sağlık açısından özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|