![]() |
Benim Çocugum Uyusturucu Almaz Demeyin . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim Çocugum Uyusturucu Almaz Demeyin .Deneyimli psikiyatr Kültegin Ögel ve sosyal projeleriyle tanınan Nur Onur anne ve babalara rehberlik edecek iki kitapla madde bağımlılığı konusunun önemini gündemden düşürmemeye çalışıyor Yakın zamanda çevrenizdeki “öteki” lerin hayatta kalma mücadelesine bakma en azından bunu düşünme fırsatınız oldu mu ? Özellikle de içinde yaşadığımız yüzyıl çocuklarının sorunlarını kendi çocuğunuzmuş gibi sahiplendiniz mi? İş güç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Medyadan tanıdığımız Nur Onur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugüne kadar televizyoncu kimliğinizin yanı sıra çocuklar için ortaya koyduğunuz sosyal projelerle adınızı duyurdunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında şöyle oldu ![]() ![]() Onlar da madde bağımlılığı konusunda uzman bir bilim adamıyla İş Bankası Yayınları 99 Sayfada serisi için bir çalışma hazırlamayı önerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültegin Bey çocukları yakından gözlemleyip uyuşturucu sorununun kökünü kazımaya çalışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kitaplar can alıcı sorulardan oluştu ve sonunda benim bile inanamadığım cevaplar bulduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitapta yer alan ilgi çekici konular nelerdir? Hangi gençlerin daha çok uyuşturucu bağımlısı olabileceği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültegin Beyle çalıştığınız süre içinde bağımlılık hakkında bilmediğiniz ve sizi çok şaşırtan şeyler var mıydı? Öncelikle ailenin çocuğa yaklaşımı konusunda göstermesi gereken tavırlar beni en çok çeken konulardı ![]() ![]() ![]() Bunlar ben ve her ebevenyn için hayati önemdeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık ilköğretim yaşındaki çocukların bile kolaylıkla edinebildiği uyuşturucu kullanımını tetikleyen şeyler nelerdir? Madde bağımlılığını tetikleyen pek çok neden var tabi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aile nasıl bir önlem alabilir? Aile bence işin kilit noktası ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır demek çok mu zor ? Ailelerde de "Benim çocuğuma birşey olmaz" kanısı hakim zaten ![]() Kesinlikle her anne babanın çocuğu risk altında ![]() ![]() ![]() ![]() Siz 6 yaşında bir kız çocuğuna sahipsiniz ![]() Tabi ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz de televizyoncusunuz ama medyanın bağımlılığını kışkırttığını mı düşünüyorsunuz? Medyaya büyük sorumluluk düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle basit rötuşlarla "yapma" denilince daha mı özendirici oluyor? Hollywood' da aktörlere atlet giydirilmesi atlet firmasının küçük bir oyunuydu ![]() ![]() Peki bir genç bir kez madde kullandığında artık o artık potansiyel bir bağımlı adayı mıdır? Hem öyledir hem de değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bağımlıların genel özellikleri var mı? Aile ilk olarak nasıl fark eder? Belki gözden kaçan en ufak bir nokta hayati öneme sahip olabilir ![]() Kültegin Hocam kitapta çok net bir şekilde açıklıyor ben haddime düşmeyerek söyleyeceğim belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye’de bağımlı gençlere yönelik belli rakamlar var mı ? Çok duyulmuyor bunlar ![]() Evet var ve üstü kapatılıyor çünkü %60-70'leri geçmiş durumda ![]() ![]() ![]() ![]() Gençler şehirli olmanın ![]() Maalesef ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bireylere düşen görevler var mı? Ben elimden geldiğince gördüğüm eksiklik ya da hataları düzeltmeye çalışıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizin bu konuda sosyal bir çalışmanız var mı? Evet hazırda beklettiğim bir projem var fakat kimden destek alacağım konusunda net bir fikir oluşturmadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1992 yılından beri TV dünyasının içindesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hayatı bisiklete binmeye benzetiyorum daha önce de söylemiştim ![]() ![]() ![]() Sosyolojik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanırım sadece spor programı yapmamışsınız ![]() Evet ama aslında lisanslı voleybolcuyum ![]() ![]() Sizden bahsedelim biraz da genç yaşınıza rağmen hayatınıza pek çok şey sığdırmışsınız ![]() ![]() 18 yıldır bu işin içindeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir asfalt makinesini Türkiye’ye getiren Asfaltçı Asım’dan ilaç fabrikası kurucusu Süleyman Ferit Eczacıbaşı’na ya da Sami Şekere ya da matematikçi Cahit Ark’a kadar bu ülkenin değerlerinin hikayelerini anlattık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklara yönelik hassas tutumunuz kızınızın doğumuyla mı oluştu? Tabi anne olmak bambaşka bir şey dünyaya yeni bir pencere açmak ![]() ![]() ![]() ![]() Onları ben yaptım diyemiyorum bir ekip işi ve ruhu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok fazla alanda çalışmalarınız var zaten ama gerçekten neden moda ? Biz genelde modayı gelir düzeyi yüksek bir kesimin tabulaştırdığı bir alan olarak görürüz ![]() Herkes öyle zanneder ama durum çok farklı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hikayedeki Adem ile Havva’ya kadar gidersek bir yaprakla başlar ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bizdeki bindallılara üç eteklere baktığımız da Osmanlı’da da zengin bir görsel şölen ve kültür olduğunu görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet şapkanız çok hoş… Teşekkürler ![]() ![]() Moda konusunda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Moda bulaşıcıdır adlı bir kitabınız da var ![]() ![]() Evet çok doğru bu kitap için tam 4 yıl çalıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benimseme duygusu muydu sizde ki? Güvenilirlik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayata geçirdiğiniz sosyal projelere de bakınca Türkiye’nin sorunlarını kendinize dert edinmiş görünüyorsunuz ![]() Gerçekten küçükken de hep dua ederdim ![]() Tekrar çocuklara dönelim isterseniz ![]() Dünyada her şeyin para olmadığını biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şuan beklettiğim 49 tane patentli projem var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki siz bir şeyler yapmaya kalkıştığınızda çevrenizde maddi manevi karşılığını bulmakta zorlanıyor musunuz? Ünlü modacılara bebekler yaptırdınız ![]() ![]() Çok şanslıyım çok güzel dostlarım var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Samimi olduklarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esma Sultan Yalısında bir gece düzenlendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lösemili çocuklar için düzenlediğiniz gecede Sibel Turnagöl’ün jartiyeri ve Yavuz Selim portresindeki küpe basında geniş yer almıştı ![]() Maalesef ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|