Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlaşılmalar, hakkında, psikoloji, yanlış

Psikoloji Hakkında Yanlış Anlaşılmalar

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Psikoloji Hakkında Yanlış Anlaşılmalar

[size="3">1 "][/size]
[size="3">8 "][/size]

[size="3">10dan fazla alt dalı vardır bunlardan birkaçı; gelişim psikolojisi, danışmanlık, klinik psikoloji, deneysel psikoloji, sağlık psikolojisi, evrimsel psikoloji(bu çok yeni bir dal bu arada), bilişsel psikoloji, endüstriyel psikoloji, trafik psikolojisi, adli psikoloji, sosyal psikoloji(aklıma gelmediği için yazamadıklarım var, özür diliyorum) ve danışmanlarla klinik psikologlar çok ayrı insanlardır danışmanlık yani counselling üzerine uzmanlaşmış kişiler gündelik hayat sorunlarıyla ilgilenirler (örn stres, işsiz kalma, aile içi problemler vs klinik psikologlar ise daha "][/size]Psikolog aklın ve yüreğin sesini birlikte dinleyen insandırAsla yargılamaz;gözler,sever ve anlarPsikolog eylemin kendisini görmezEğer eylem kötüyse onu,ancak düzeltmek için görürBir kez bu öz düzelecek olursa,eylemin izleyeceği yol da değişmiş demektir
Psikolog bir din adamıdırBu sözden,kendisini çevreleyen her şeye gittikçe daha fazla bağlanmaya çalışır anlamı çıkarÇoğu insanın korktuğunu endişe içinde olduğunu bilirİnsan herşeyden önce güvenlik içinde olmayı isterBu güvenlik duygusu ona aile ve toplum tarfından verilmelidirBu güvenliği bulmadığı zaman andişeye kapılırOna,yeni bir güvenlik duygusu kazandırmak psikologların görevidirHerkesin bu güvenlik duygusunu kendi içide bulmasına çalışır
Psikolog son derce kaygan ve kumlu bir zeminde yürümektediBu zemin tümüyle insanlığın kendisidirTüm insani eylemleri aynı açıdan seyrederHerhangi bir şey onu ne şaşırtır ne de iğrendirirÇünkü o eylemin nedenini araştırır ve yargılamadan bu nedenleri ortaya çıkarırOna yüzlerce ergen, ana,baba başvurur
Bu kişilerin duyguları çoğu kez çelişkilerle dolu ya da insanı çileden çıkaran bir yoğunluğa sahiptirPsikolog bu kimselere,sorunları açık ve seçik olarak görme yetisi kazandırarak bozulan dengeyi sağlar
Rahiplerin dışında hiç kimsenin iştemeyeceği sırları ve itirafları işitirÖnüne saçılan insan özdeğidirO,bu durumu şerefle kabullenir ve asla gururlanmazTüm bunlar duygu olmaktan öte görevinin ön koşuludur(alıntıdır)
(pierre daco)
(Çağdaş Psikolojinin Olağanüstü Başarıları)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com