![]() |
Bilgi Nedir Ve Kimin Tekelindedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgi Nedir Ve Kimin Tekelindedir?Bilgi nedir ? Felsefe başlığı altında yazılan diğer bir yazıdan alıntı yapmak istiyorum ![]() "Yan tarafta kadının özürlüğü ve kıbrıs konusu konuşulmakta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() demiş biri ![]() ![]() ![]() Bu ifadeleri okuduğumda işin özü olan bilgi konusunda bir uyuşmazlık ve anlaşmazlık yaşandığını gördüm ve cehaletimi gidermek için (!) bilginin ne olduğunu araştırdım ![]() Türk Dil Kurumu Sözlüğünde; 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() diye belirtilmiş ![]() ![]() ![]() Bir de alternatif bir sözlükte bilgi ile ilgili güzel bir yazı buldum: Entelektüel bilginin küçümsendiği ve kişilerde tarifsiz bir kaçma duygusu yarattığı noktada (ki bu nokta günümüz popüler toplum anlayışının varolduğu noktadır) bu isteksizliğin ve bilgiyi dışlama eyleminin büyük bir hata olduğunu düşünmekteyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durumda bir çıkarım yaptım kendi küçük aklımla (!) ![]() ![]() ![]() ![]() Anlatımlar ve ifadeler kişiden kişiye değişebileceği gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Var mısınız bilmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|