![]() |
Sen Yerine Ben Diyebilir Misin? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Yerine Ben Diyebilir Misin?APATIK OLMAK : Ilgisizlik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEMPATIK OLMAK : Diger insanlarin duygulari ile asiri ilgilenmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burada iki temel duygu vardir A-Merhamet duygusu B-Sahiplenme duygusu EMPATIK OLMAK: Apatiklik kavrami ile sempati arasinda bir duygudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSYAL ILETISIM BECERILERI 1-EMPATI : 2-KABULKARLIK : Karsimizdaki kisiyi din ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-SAYDAMLIK (IÇTENLIK): Oldugu gibi olma yaklasimi ![]() ![]() ![]() ILETISIM BECERILERI A-RAPPORT KURMA: Iyi bir iliskiyi baslatma ![]() Merhaba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasilsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iyi bir rapport kurmak için sosyal iletisim becerilerine sahip olmak gerekir ![]() B-AKTIF DINLEME : Konusmaktan çok konusturmaya yöneltmek ![]() Karsilikli-dengeli söz almak ![]() ![]() ![]() C-BEDEN DILI : En iyi iletisimi bedenimiz yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() D-EMPATI E-SORU SORMA : Karsimizdaki kisiyi tanimak için ona sorular sorariz ![]() ![]() ![]() ATILGAN-PASIF-SALDIRGAN DAVRANISLAR PASIF (ÇEKINGEN) DAVRANIS: Kendisini inkâr eder ![]() Duygularina karsi dürüst degildir ![]() Istedigi amaçlara ulasamaz ![]() Baskalari kendisi hakkinda karar verir ![]() ![]() Sürekli öfkeli ve kaygilidir Alçak ses tonu Temkinli ![]() ![]() Kendi duygularina önem vermeme egilimindedir ![]() SALDIRGAN DAVRANIS Hiç düsünmeden baskalarini kirarak kendisini hakli çikarmaya çalisir ![]() Duygularini tanimaz ![]() Baskalari adina seçim yapar karar verir ![]() Kendisini üstün görür ![]() Amaca ulasmada baskaldirir ![]() ![]() Yüksek ses tonu ![]() Argo ve kaba dil ![]() Düsünce ve duygularini inatla savunur ![]() ATILGAN (GIRISIMCI) DAVRANIS Duygularini tanir ![]() Dürüsttür ![]() Istedigi amaca ulasir ![]() Kendi kararlarini kendisi verir ![]() ![]() Kendisine güvenir ![]() Içinden geldigi gibi akici bir dili vardir ![]() Hem kendisini hem de baskalarini kirmamaya özen gösterir ![]() Atilganlik Becerileri Sunlari içerir: 1-Atilgan-saldirgan-pasif davranislari birbirinden ayird edebilir ![]() 2-Yapici elestirilere açiktir ve yapici elestiriler yapabilme yetenegine sahiptir ![]() 3-Suçluluk duymadan hayir diyebilir ![]() 4-Duygularini uygun bir biçimde ifade edebilir ![]() 5-Stresin nedenlerini tanima ve stresle basa çikabilme NOT : Atilganlik becerilerinde popülerligi arttirici ![]() ![]() Güven : Güven kisinin güç duygusundan kaynaklanir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizler fiziksel açidan bizden daha iri yapida olanlarin yaninda ![]() ![]() ![]() Kendinizi en güçlü hissettiginiz anlar neler? Kendinizi en güçsüz hissettiginiz anlar neler? Önemli olan güçsüzlüklerin bulunmasidir ![]() ![]() 7 POTANSIYEL GÜCÜMÜZ 1-ÖZGÜVEN : Dogru ve degerli oldugumuz ![]() 2-BILGI : Gerçekleri anlama 3-ILETISIM : Anlama ve anlatma yetenegi ![]() 4-DUYGULANIM : Digerleri tarafindan istenme kabul edilme ![]() 5-HIRS : Coskun bir iliski kurabilme ![]() 6-KONTROL : Digerlerini ve çevreyi etkileyebilme ![]() 7-ASKINLIK : Neyin degisip neyin degismeyecegini bilme ![]() NOT : Her bir maddeye 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DEGERLENDIRME: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 31 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 41 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yedi kisi sizin hakkinizda ne düsünüyorsa ![]() ![]() H ![]() ![]() Yasaminizda oynadiginiz çesitli rolleriniz neler? Anne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iyi bir abla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iyi bir baba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iyi bir ögrenci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olumsuz yönlerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinizi elestirdiginiz bes sey nedir? Kendinizi elestirilerinize yol açan inançlar neler? Bu inançlar akilci mi? Bunu gelistirmenize ne yol açti? Bu elestirilerinizi kendinize ilk ne zaman söylediniz ya da size ilk kim söyledi? Sizce degismesi size ne avantaj saglayacak? Eger bundan vazgeçerseniz ne kaybedersiniz? Özelestiri ilk defa ilkokul döneminde baslar ![]() ![]() ![]() ![]() SEN DİLİ YERİNE BEN DİLİ MESAJI'NIN ÖNEMİ ben dili kisinin o anda karsilastigi durum veya davranis karsisinda kisisel tepkisini duygu ve düsüncelerle açiklayan bir ifade tarzidir ![]() Çok kabasin her zaman sözümü kesiyorsun ![]() (SEN DILI ) Bir sey söylemeye baslayip da bir türlü sonunu getiremedigim zaman çok rahatsiz oluyorum? (BEN DILI) Kes sunu! Çekistirip durma kolumu ! (SEN DILI) Kolumun çekistirilmesinden hoslanmiyorum ![]() (BEN DILI) İnsan ilişkileri adlı bir seminerin notları |
![]() |
![]() |
|