Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklar, çocukluğunu, yaşamalılar

Çocuklar Çocukluğunu Yaşamalılar

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklar Çocukluğunu Yaşamalılar

Çocuk oyunları merak ve heyecan uyandırıcı özellikleriyle de dikkat çekerler Yarışlar rekabetler doyasıya yaşanır İcat ve keşiflere açıktır Lider vasfını haiz karakterler grup oyunlarında kendini gösterir Bazı büyük adamların çocukluk arkadaşları onlar hakkında konuşurlar Ve daha o yaşlarda bir takım vasıflarından bahsederler
Kısaca oyun oynayamamış kimseler çocukluğunu “yaşanmamış” kabul ederler Haksız da sayılmazlar yani…
Kent çocukları oyun yönünden kasabalı çocuklara nazaran daha şanssızdırlar Bir çoğu plastik oyuncak deposunu andıran odalarında kendi haline terkedilmiş durumdadırlar Mümkün olduğu kadar erken yaşta evden bir an önce kreş ve okul gibi kurumlara havale edilerek aileler üzerlerinden sorumluluklarını atmış olurlar Çocuk gözünde durum aynen böyledir Maalesef ki özel veya tüzel birçok okul öncesi eğitim kurumu “çocuk toplama kampına” benzemektedir Okul çağı da yeterince oyuna açık değildir Kentlerde sokak veya mahalle arkadaşlığı zaten çok sınırlıdır Okullarda ise genelde ikili öğretim uygulaması olduğu için çocuklar okul arkadaşlarıyla oynayacak zaman bulamamaktadırlar Çalışan annelerin çocuklarının okul dışı zamanları da etüd merkezlerinde gelip geçmektedir
Özetle söylemek gerekirse: “Oyun” basit gibi görünen bir olgudur ancak çocuklar söz konusu olduğunda çok ama çok ciddiye alınmalıdır

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com