Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, ilişkileri, sağlam

Sağlam Aile İlişkileri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sağlam Aile İlişkileri

En güçlü kasımızın dilimizde olduğunu biliyormuydunuz; hemde kemiği olmadan İşte dilimiz, bütün ilişkilerin ve iletişimlerimizin sağlamlığındaki en önemli şeydir
Yaptığım aile danışmanlığında karşılaştığım sorunların yarısından fazlası iletişim probleminden kaynaklanıyor Örneğin geçenlerde aralarında tartışan bir çift geldi Tartışmanın nedeni neymiş biliyormusunuz, telefonun şarjının bitmesi Eşiyle telefonda görüşürken söyleyecekleri bitmeden şarjı bitmiş; oda suratıma telefonu kapattın diye sitem etmiş ve olay oturup konuşmadıkları için büyümüş
İletişim gerçekten de bir ailenin sağlam ilişkiler yürütmesinde gerçekten çok etkili diye düşünüyorum Herhangi bir sorunu büyümeden kendi aralarında zaman geçmeden oturup konuşmaları bir ailenin sağlam ilişkiler kurmasında oldukça etkili olmaktadır
Bir de düşünce biçimlerinin etkili olduğunu düşünüyorum Yani çiftin birisi görsel birisi işitsel veya dokunsalsa iletişim sorunu yaşanmaktadır Bu gibi durumda bireyler karşı cinsinin, çocuğunun veya anne babasının düşünce biçimini (görsel, işitsel, dokunsal) göz önünde bulundurarak iletişim kurmaya özen gösterilmelidir
Evet kısacası sağlam bir ilişkinin altında düzenli bir iletişim ve düşünce biçimlerinde karşılaşılan farklılıkta doğacak olan hoşgörü yatmaktadır Yani şu soruları sormalıyız bir birimize nerde ne zaman nasıl Ve bunların cevaplarını alana kadar kendi aramızda tartışmalıyz ve uzlaşmalıyız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com