04-28-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kazan Kebabı
Kazan Kebabı
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı tuz,
3 tane domates,
yarım kilo patlıcan,
yarım su bardağı su,
iki çorba kaşığı katı yağ
İç malzemesi:
Bir baş iri soğan,
250 gram kıyma,
bir tane domates,
bir çay kaşığı kırmızı biber,
2 tane yeşil biber,
bir çay kaşığı tuz,
bir çay kaşığı karabiber,
bir tatlı kaşığı yenibahar

Hazırlanışı:
Patlıcanlar alaca soyulur ve dipten ayırmadan bir parmak kalınlığında doğranır Acısını almak için tuzlu suya atılarak 20 dakika civarında beklenir Ardından soğuk su ile bol bol yıkanır Artık sıra içini hazırlamaya gelmiştir Domates, biber ve soğanlar ince ince kıyılır, içerisine, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve yeni bahar katılır Hazırlanan bu kıyma iyice yoğurulur Köftelik kıyma, ufak parçalar halinde, patlıcanların kesilen dilimleri arasına sıkıca yerleştirilir Yalnız, dışarıya fazla taşırmamalıdır Kıyma konuldukça, patlıcan belini kıvırır ve yay şeklini alır Geniş bir tepsi içerisine patlıcanlar dizilir ve ardından, kabuğu soyulmuş domatesler patlıcanların üzerine doğranır, iki çorba kaşığı katı yağ konulur ve yarım bardak su ilave edilerek kapağı kapatılır Kısık ateşte pişirilmelidir Pişirdiğiniz bu kazan kebabı’na «Beli kıvrık» ismi de verilmektedir
|
|
|