Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çocuklara, kimler, yalani, öğretir

Yalani Kimler Öğretir Çocuklara...!!

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalani Kimler Öğretir Çocuklara...!!




Kapı zili çalmıştır Evde anne , baba ve çocuk vardır
Anne o gün için yorgundur çünkü sabahtan akşama kadar iş yerinde çok yoğun bir gün geçirmiştir Bu yüzden kimse ile görüşmek istemiyor ve misafir kabul edemeyecektir Kapi zili hala çalmaktadir Çocuk “ Anne, baba kapının zili çaliyor ” diye söylenmektedir Anne çocuğuna “ kızım kapıya bak ama benim evde olduğumu söyleme olur mu , babanin evde olduğunu söyle nasılsa gelmezler? ” der Baba ise herhangi bir şey söylemez ve suskun kalmayı tercih ederBaba o gün kahvaltısını yapmış, evden çıkmak üzere hazırlanmıştır Babanın gideceği yer her zamanki gibi bellidir yani baba kahveye oyun oynamaya gidecektir Çocuk sorar babasina “ Baba nereye gidiyorsun?" Baba cevap verir “Yavrum işe gideceğim, az sonra geleceğim"

Kapı zili çalmıştırEvde anne, baba ve çocuk vardirAnne o gün için yorgundur çünkü sabahtan akşama kadar iş yerinde çok yoğun bir gün geçirmiştir Bu yüzden kimse ile görüşmek istemiyor ve misafir kabul edemeyecektir Kapı zili hala çalmaktadir Çocuk "Anne, baba kapının zili çaliyor" diye söylenmektedirAnne çocuğuna "Kızım kapıya bak ama benim evde olduğumu söyleme olur mu, babanın evde olduğunu söyle nasılsa gelmezler?"der Baba ise herhangi bir şey söylemez ve suskun kalmayı tercih eder
Baba o gün kahvaltısını yapmiş, evden çıkmak üzere hazırlanmıştır Babanın gideceği yer her zamanki gibi bellidir yani baba kahveye oyun oynamaya gidecektir Çocuk sorar babasına "Baba nereye gidiyorsun?” Baba cevap verir“Yavrum işe gideceğim,az sonra gelecegim"
Günler öncesinden anne, baba ve çocuk birlikte karar verirHafta sonu birlikte pikniğe gidilecek ve eğlenilecektir Çocuk o kadar sevinmiştir ki çünkü iş telaşesine düşmüş anne ve babası ile beraber vakit geçirecektir Çocuk anne ve babasının söz verdiği günden itibaren hazırlanmaya başlar,ne ihtiyacı varsa çantasına tek tek koyar Çocuk için artık her şey tamamdır Pikniğe gidilecektirHafta sonu gelmiştirÇocuğun heyecanı kat be kat artmıştırPikniğe gidilecek günden önceki akşam telefon çalar Arayan anne ve babanın arkadaşlarıdır,"Yarın bir işiniz yoksa size gelmeyi düşünüyoruz, ne dersiniz" diye anne ve babaya sorarlar Anne ve baba aynen şu cevabi verir "Aşk olsun ne işi işimiz yok hem zaten bizde plan yapmamıştık yarın bize gelebilirsiniz?"Çocuk ile yapılan plan bir anda unutulmuştur Bu duruma ise çocuk çok üzülür Tabiiki üzülen çocuğu ne annesi nede babası düşünür
Olayları şöyle incelersek:Birinci olayda, anne aslında evdedir ama yorgun olduğu için misafir kabul etmek istememektedir Anne gelen kişiye çocuğunun evde yokuz diye söylemesini istemektedir Bu bir yalandır İkinci olayda baba ise gitmeyecek kahveye gidecektir Çocuğunun kendisi ile gelmesini istememektedir çünkü çocuğuna "ayıracak vaktim "ya da "çocuğumun böyle yerlerde işi yok "diye düşünmektedir Eğer baba çocuğuna işe gideceğini söylerse çocuk kendisi ile gelmeyecektir o yüzden çocuğuna " işe gidecegim" bahanesi uydurursa "nasılsa çocuğum benimle gelme isteğinden vazgeçecektir" diye düsünür ve çocugunu "işe gideceğim" diye kandırır Baba burada şunu unutmuştur, çocuk bilmektedir ki bugün tatildir ve babası çalışmamaktadır Babanın söylediği yine bir yalandır Üçüncü olayda ise; anne ve baba birlikte çocuğuna söz vermiş, çocuğunu pikniğe götürecektir Ama vakit geldiğinde plan bozulmuştur, çocuğa verilen söz unutulmuş arkadaşlar daha çok önemsenerek çocuğu ile yaptıklari plan hiçe sayılarak üstüne arkadaşlarına mahçup olmamak için herhangi bir plan yapılmadiğını söylemişlerdirPeki anne ile babanin söylediği nedirkülliyen yalan degil midir?
Bu üç senaryo ya da olay sadece bir örnek Örnek olacak binlerce yaşanmış olay daha var
Toplum kurallarina göre insanları kandırmak suç ve insanları kandırmak amaçlı söylenilen sözler ise yalandir
Birçok sebepten dolayı çocuklar yalan söyleyebilmektedir Anne ve babanın yalan söylemesi,çocuğunun yalan söylemesi için teşvikte bulunması çocukların yalan söylemesine neden olan sebeplerden sadece bir tanesidir

Peki insanları kandırmak amaçlı söylediğmiz sözler yalan iken,bilmeden yada bilerek çocuklarımıza söylediğimiz veya söylettiğimiz sözler yalan değil midir ve bu örneklere göre çocuklarımız yalan söylemeyi ilk önce kendi anne babalarından ögrenmiyorsa kimden ögreniyor acaba?

Belki anlıkta olsa yalanlar bizi kurtarır ve kimimze göre renkleri bile vardırYalanların bazılarına göre beyaz bazılarına göre pembe ama sonuçta renklide olsa yalandır ve çocuklarımız bu yalanları nasıl öğrenir acaba

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.