Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ailelerine, çocukların, eğitime, muhtaç, psikolojik, sunulacak, yardım, özel

Özel Eğitime Muhtaç Çocukların Ailelerine Sunulacak Psikolojik Yardım

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Özel Eğitime Muhtaç Çocukların Ailelerine Sunulacak Psikolojik Yardım

Ozel egitimde anababanin egitime katkisi cok onemlidirAna baba
okulla iliskilerini artirmali
ogretmenlerle sik sik gorusmeli
programin uygun kisimlarini evde calismalidir
Ozurlu cocuklarla ilgili yasal duzenlemeler ornegin hangi kurumlara gidecekleri, cesitli yas donemlerinde hangi egitim kurumlarindan yararlanabilecekler gibi konular ailelere bildirilmelidir
Ozurlu cocuklarin ana babalarinin cevreden aldiklari destekler soyle ozetlenebilir:
aile ici destekler
doktor egitimci ve psikolog tarafindan verilen destekler
medya, devlet hizmetleri egitim sistemi ve okullar araciligi ile saglanan destekler
kulturun ekonominin ve dinin sagladigi destekler
Ergenlikte cocuga, bagimsiz yasam arkadas iliskileri, kabul gorme ve ergenin kendini oldugu gibi kabul etmesine donuk psikolojik yardimlar gereklidir
Ailelerin arkadasliga, dostluga, yalniz olmadiklarini hissetmeye, kisacaduygusal destege ihtiyaclari vardirBu destek aile cevresinden saglanabildigi gibi, psikolojik danisma gruplarinda difer anne ve babalardan da alinabilir
Bu gruplar ana babalarin birbirlerine duygusal ve sosyal yonden yaklasmalarina yalniz olamdiklarini farketmelerine yardimci olur
Boylece depresyon ve karamsarlik duygulari yerini, basarma, kendine guven ve baskalarina yardim etmenin getirdigi tatmin duygularina birakir
Bunun sonucunda ailenin yasadigi kaygi duzeyinde belirgin azalma olur
Aileleri gelecekle ilgili planlar yapmaya gudulemek, kendileri ve cocuklari icin bir gelecek oldugunu hissettirmek, psikolojik danisma gruplarinin temel amacidir

</SPAN>

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com