![]() |
Karne Zamanı Çocuklara Nasıl Davranılmalı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karne Zamanı Çocuklara Nasıl Davranılmalı?Karne ![]() ![]() ![]() Bir eğitim öğretim yılı daha bitiyor ve çocuklar karnelerini alacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrencilerin çok yoruldukları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karnede sadece notlar üzerinde durulmadığında ![]() ![]() Uzman Klinik Psikolog Sevil Usanmaz ![]() - Karneyi değerlendirmeye öncelikle iyi notlarla başlamak ![]() ![]() - Sert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İlköğretim seviyesinde ise okula ve öğrenmeye karşı isteksizlik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Karneye ait yorumlar özellikle geçmişten geleceğe doğru yapılmalı ![]() ![]() - Çocukları birbirleri ve kardeşleriyle karşılaştırmak yerine ![]() ![]() - Bir çocuğun matematik dersi başarısızlığı ![]() ![]() ![]() - Öğrenme süreklilik gösterdiği için karne notu da değişebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tatilde dinlenmek ve küçük hediyelerle sevinmek her çocuğun hakkı Çocuklara verilecek karne hediyesi öncelikle sözel ödül olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle ilkokul seviyesinde olan çocuklar için karmaşık olmayan basit oyuncaklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karne hediyesi olarak bilgisayar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukların tatilde önce dinlenmeleri gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzmeye gitmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|