![]() |
Hastalıklar Ve Bitkilerle Tedavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hastalıklar Ve Bitkilerle TedaviAĞIZ YARALARI Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz ![]() Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz ![]() Bol kekik çiğneyin ![]() AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir ![]() ALERJİ 100gr ![]() ![]() ![]() Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir ![]() Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir ![]() Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer ![]() APANDİSİT Bu hastalığı önleyici en etkili şey, Böğürtlen çayıdır ![]() ARPACIK 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır ![]() ![]() ASTIM 1 lt ![]() ![]() nir ve süzülür ![]() ![]() 1 lt ![]() ![]() ![]() BADEMCİK Kekik gargarası çok etkilidir ![]() Balık yağı içirilmelidir ![]() BASUR Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir ![]() BAŞ AĞRISI Baş ağrısının pekçok sebebi olabilir ![]() mak gerekir ![]() 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dk ![]() ![]() BÖBREK VE MESANE TAŞI 1 lt ![]() ![]() natılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir ![]() Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt ![]() nur, 15 dk ![]() ![]() CİLT HASTALIKLARI 80g ![]() ![]() DAMAR TIKANIKLIĞI 250g ![]() ![]() ![]() DUDAK ÇATLAMASI Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür ![]() Susam yağı da iyi bir koruyucudur ![]() ERGENLİK SİVİLCELERİ Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır ![]() GASTRİT Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır ![]() GUATR Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir ![]() Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir ![]() KALP KRİZİ Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir ![]() ![]() KANSIZLIK 50g ![]() ![]() KAS ERİMESİ Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir ![]() KEMİK ERİMESİ Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir ![]() KİREÇLENME 400g ![]() ![]() NEFES DARLIĞI Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir ![]() ![]() ÖKSÜRÜK Günde 20g ![]() ![]() 100g ![]() ![]() ![]() PROSTAT 100g ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk ![]() ![]() ROMATİZMA Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir ![]() ![]() Aşağıdaki yağlar belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir ;
|
![]() |
![]() |
|