Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çikik, ilk, yardim

Çikik İlk Yardim

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çikik İlk Yardim

ÇIKIK

Bir kemik ucunun aşırı zorlanma sonucu eklem yerinden çıkmasına diyoruz Çıkıklar genellikle düşme ve sert bir cisimle vurma sonucunda meydana gelir
*Çıkık, en çok parmaklarda (özellikle başparmakta), omuz da ve bileklerde olur
*Çıkığın belirtileri de burkulma ve iç kırığa benzer Şişme, dokumınca hassasiyet, biçim bozukluğu, kımı ıda tın ca sancı ve morarma sayabileceğimiz belirtilerdir

Ne yapmalıyız?
* Çıkık organı kımıldatmayınız
* Parmak ve bilek çıkıklarının altına bir mukavva parçası koyarak sarınız
* Çıkık omuzda ise bir kol askısı ile hareketsiz duruma getiriniz
* Doktor çağırımz veya kazazedeyi hastahaneye götürünüz

Dikkat: Kazaya maruz kalmış bir eklernde kırık olup olmadığını anlamak için kırık organı hareket ettirmeyiniz veya kazazedeyi yürütmeyiniz Bir boyun veya belkemiği kazasında kazazedenin başını belini asla hareket ettirmeyiniz Boyun veya bel hareketi sırasında kırık bir kemik parçası omiriliğe batarak felçlere sebebiyet verebilir

Ne Yapmalı?
* Bel veya boyun kırığına maruz kalmış bir kazazedeyi bulduğunuz duruş biçiminde tutunuz Hareket ettirmeyiniz
* Derhal doktor çağırınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com