Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilkyardim, kramp

Kramp İlkyardim

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kramp İlkyardim

KRAMP

Bir veya birkaç kasın irade dışı ağrılı şekilde kasılmasına "kramp" diyoruz Kasılmalar en çok ayak ve baldırda görülür Bazı kişiler krampa daha yatkın olmakla beraber; yaşlılarda daha sık rastlanır Aşırı sıcak ve soğuk ortama geçişlerde, kuvvetli egzersizlerde ve geceleri ortaya çıkmaktadır
Kramplar, ayrıca denizde yüzme sırasında ortaya çıkmakta, bazan büyük kasIarı tutarak yüzmeye engelolmaktadır

Ne Yapmalı
* Denizde yüzerken ortaya çıkan krampta telaşa kapılmamalı, krampın tuttuğu adaleye çimdik atarak gevşemesini temin etmelidir
* Diğer durumlarda masaj ve kramplı adaleyi kuvvetlice germe iyi netice verir

DIKKAT: Geceleri yakalayan veya saatlerce devam eden kramplar genellikle ciddi bir "sinir sistemi" hastalığının belirtisidir Omurilik ve ön boynuz hücrelerinde, motor sinirlerinde iltihabi bir hastalık, kramplara sebep olabilir Ayrıca hamilelikte, aşırı sıvı ve sodyum kayıplarında da kramplar görülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com