![]() |
Epididimit Testis Ağrısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Epididimit Testis AğrısıEpididim testisler üzerinde yer alan ve testislerde yapılan spermin olgunlaşması, depolanması ve taşınmasında rol oynayan yapılardır ![]() ![]() Erkeklerde skrotum (torbaların) ağrılarının en fazla nedeni epididim iltihaplanması sonucu oluşan epididimitlerdir ![]() ![]() ![]() √ epididimit belirtileri : Skrotum (torbalar) şiş ve ağrılıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() √ epididimit nedenleri : Epididimit genellikle üriner sistem enfeksiyonları, klamidya ve bel soğukluğu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar, prostatitler sonucu bulaşan bakterilerle oluşurlar ![]() ![]() ![]() √ Önlem : Cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanımı ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların erken tanı ve tedavisi epididimitlerin oluşumunu önlemede en etkin yoldur ![]() √ epididimit tanısı : Doktor tarafından yapılacak fiziksel muayene, idrar tetkiki ve bazen ultrason ile tanı konulur ![]() √ epididimit tedavisi : Tedavide antibiyotikler genellikle cinsel eşlerle birlikte kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|