Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
estetik, için, mağduru, olmamak

Estetik Mağduru Olmamak İçin

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Estetik Mağduru Olmamak İçin

Güzelleşmek için bıçak altına yatmadan önce bir kez daha düşünün Önemli olan operasyonun kaç saatte bittiği değil nerede ve kim tarafından yapıldığı Botoks liposuction göz kapağı kaldırma veya basit olarak nitelendirdiğimiz bir burun ameliyatından sonra bile estetikzede olmanız mümkün Ameliyata karar vermeden önce dikkat etmeniz gerekenleri işin uzmanları anlattı Didem Seymen derledi

TÜCCAR DOKTORLAR BİLGİ VERMİYOR
Estetik mağduru olmamak için bir plastik cerraha veya dermatoloğa başvurmak gerekiyor Cilt doktorları da lazer konularında donanımlılar

Hastaların doktorlara ne istediklerini tam olarak anlatmaları lazım Doktorlar da hastalarına neler yapılabilir neler yapılamaz anlatmalı

Ameliyat planı yapmak son derece önemliHekim olarak hastanın ameliyata hazır olup olmadığını sormak zorundayız Olabilecek sonuçları anlatıyoruz Herkeste aynı sonuç ortaya çıkmaz hastaya bunu söylemek gerek
Biz önce doktoruz Hastamıza karşı dürüst olmalıyız 'Her şey çok kolay hemen geçecek hemen istediğiniz forma kavuşacaksınız' gibi sözlerle insanları kandırmak tüccar doktorların yaptığı bir şey Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de olaylara kolay yaklaşan doktorlar var Hastalar kendilerine yeteri kadar bilgi vermeyen doktorlardan uzak durmalılar

Eğer hasta elinde bir başkasının fotoğrafı ile bana gelirse; ben o hastaya soru işareti ile yaklaşıyorum

Hastalar doktorların onlara anlattıklarından emin olmalılar Bilgisayara fotoğraflarını çekip yüklüyoruz ve özel hazırlanmış programlarla kendilerine nasıl bir sonuç çıkabileceğini gösteriyoruz Ancak bu hiçbir zaman gerçek sonuç değildir

Önemli olan doktor hasta ilişkisidir Her estetik cerrah her hastaya hizmet edemeyebilir

Hasta doktoruna güvenmelidir Eğer içinde şüphe varsa ikinci hatta üçüncü doktora gitmeli En çok inandığı doktor ile bu sürece başlamalı

Gerçekçi isteklerde bulunmayan izler ve iyileşme konusunda bir türlü ikna olmayan hastaları ameliyat etmiyorum

Ameliyat öncesi ameliyatta ve ameliyat sonrası dönemde hasta hayal kırıklığına uğruyorsa her iki tarafta da yüzde 50 suç var demektir

Estetik cerrahlar önce iyi bir plan yapabilmeli Hastaların beklentilerini iyi yönetmeli Hasta '2-3 gün sonra işindesin' gibi hayali sonuçlara kaptırılmamalı
Hastayı ameliyat sonrasına iyi hazırlamak lazım Hasta kaç gün dinlenmesi gerektiğini neler yapmaması gerektiğini bilirse morali bozulmuyor

KENDİNİZE GÜVENİN ESTETİĞİ BOŞVERİN
Vatan gazetesi yazarı ve estetik mağduru Ayşe Brav "Mecbur olmadıkça estetik olmayın" diyor Brav yaptırdığı liposuction sonrası yaşadıklarını anlattı:
"Bu ülkede insan sağlığının zerre kadar ehemmiyeti yok
Doktor ve hastane yaptığı ameliyatın arkasında durmuyor Benim olayım tamamen doktor hatası Operasyonum başarılı olsaydı da ben liposuction'u önermezdim Liposuction'da 3 hafta korse giyeceksiniz ve isterseniz LPG'ye gidiyorsunuz Ben bunların hepsini yaptım
Ama liposuction geçici bir çözüm Bir anlık heveslere kapılıp da böyle ameliyatlar olmasınlar Doktoru iyice araştırsınlar Ben sakat kaldım Şu an davam hâlâ devam ediyor
İnsanların sağlıklı görünmeleri için spor ve diyet yapmaları lazım Ben şu an spor yapıyorum Beraber olduğunuz kişi veya eşinizin düşünceleri asla sizi etkilemesin siz kendinize güvenin

ERKEK HASTALAR DAHA MEMNUNİYETSİZ
Hastalar uzman olmayan hekimler yerine işin uzmanlarını tercih ederlerse ameliyatın risklerini öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiğini bilirlerse estetik mağduru olmazlar
Birisi size mazeret olarak "Burnun çok çirkin ben senden ayrılıyorum" derse siz de burnunuzu değiştirmek istersiniz Burun ameliyatından sonra sadece burun değişir; giden eş sevgili geri gelmez
Bu ameliyatları denetleyen bir kurum yok Yani KBB uzmanı da burun ameliyatı yapıyor Buna dikkat edecek kişi ise hastadır
Hasta "Ben 18 yaşındaki halim gibi olmak istiyorum" derse bunun mümkün olmayacağını bilmeli Sarkmalar düzeltilir göğüsler dikleştirilir ancak kişi o yaşa dönemez
En başarılı estetik operasyon kişiye uygun ameliyatı yapmaktır Hiç kimsenin anatomisi kimseye benzemez
Kadınların güzellik için canını alın sesleri çıkmaz Erkek hastalar ise daha memnuniyetsiz Beklentilerini bulamayınca ameliyatı beğenmiyorlar
Başkası için değil kendisi için ameliyat olanlar mutlu oluyorlar
Diğerlerini ne kadar mükemmel ameliyat etseniz de bir bahane bulacaklardır

GÜNEŞE ÇIKIYOR SONRA SAKLIYORLAR
Türkiye'de başka uzmanlık dalındaki uzmanlar da estetik ameliyat yapıyorlarKulak-Burun-Boğaz doktorları burun genel cerrahlar karın estetiği göz uzmanları göz kapağı ameliyatları yapıyorlar
Hasta doktorunun estetik cerrahi konusundaki deneyimini mutlaka sormalı araştırmalıdır
Hastalar birebir cerrahlarıyla görüşmeli Hiçbir hasta şikayetini doktora telefonda anlatarak ameliyat olmamalı En az iki defa doktoruna muayeneye gitmeli ve konuşmalı
Hasta ameliyatın nerede yapılacağını mutlaka sormalı Her türlü estetik ameliyat ya hastanelerin ameliyathanelerinde ya da ayaktan teşhis ve tedavi yapan kurumların ruhsatlı ameliyathanelerinde yapılmalı Muayenelerde saç ekimi yapılıyor bu da çok yanlış
Hasta cerrahın kendisinden checkup isteyip istemediğini sormalı Hiçbir tahlil yapılmadan ameliyata alınması hastanın kafasında soru işareti yaratmalı
Ben hastalarıma olabilecekleri önceden anlatıyorum Her ameliyat kişiden kişiye farklılıklar gösterir Her türlü sonucun zamanında düzeltilmesi için hastayı sık sık kontrole çağırıyoruz
Hastaların sorumluluğu doktorların söylediklerine dikkat etmektir Sigara içmeyin diyoruz hasta sigara içmeye devam ediyor İlaçlarınızı düzenli alın diyoruz almıyorlar Güneşe çıkmayın korunun diyoruz fakat dinlemeyen hasta çok
Üstelik hastalar bize ikinci defa geldiklerinde sigara içtiklerini veya güneşe çıktıklarını itiraf edemiyorlar Biz kontrol sonrası anlıyoruz
Sonra da 'Ameliyatım başarısız oldu' diyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com