![]() |
Türk Yapımı Bomba Ve Isıl Pil |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Türk Yapımı Bomba Ve Isıl Pil![]() TÜRK YAPIMI AKILLI BOMBA VE ISIL PİL TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma Geliştirme Enstitüsü "akıllı bomba" ve "ısıl pil" (termal pil) projelerini hayata geçiriyor ![]() Mevcut bombalara yüksek hassasiyetli vuruş yeteneği kazandıran hassas güdüm kiti ile geliştirilen akıllı bombanın yanı sıra, hassas güdüm kitinin güç gereksinimini sağlayacak ısıl pil, Türk savunma sanayiine kazandırılacak ![]() Böylece ülke savunmasına yönelik stratejik bilgilerin yurtdışına çıkışı da önlenecek ![]() Hassas güdüm kiti (HKT) genel maksat bombalarını akıllı bombalara dönüştürerek, bombaları her tür hava koşulunda uzak bir mesafeden atıldığında bile hedefi vurabilir hale getiriyor ![]() Böylece uçaklar tehlikeli bölgeye yaklaşmadan güvenli bir şekilde görevlerini tamamlayabiliyorlar ![]() Isıl piller ise hassas güdüm kitinin enerjisini sağlamak için kullanılacak, ki bu teknoloji dünyada sayılı birkaç ülkede bulunuyor ![]() Isıl pillerin ithal edilmesi durumunda bu pillerin kullanılacağı askeri mühimmat ve silah sistemlerine ilişkin bilgilerin paylaşılması gerekiyordu ![]() ![]() İki icat, 27-30 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek IDEF 9'uncu Uluslararıs Savunma Sanayi Fuarı'nda tanıtılacak ![]()
|